Μήνυμα διαμαρτυρίας από έναν … «δια βιου ανορθωγραφο»!

Δεν ξέρω αν ο φίλος Γ. Χειμωνάς ή Χειμώνας έχει δίκιο. Βρήκα όμως ιδιαίτερα έξυπνο τον τρόπο που επέλεξε για να το κάνει. Σηκώνει τα χέρια και διαμαρτύρεται … «ανορθώγραφα», κατά πως λέει ο ίδιος. Προφανώς, έχει δοκιμάσει όλους τους άλλους τρόπους και δεν είχε αποτέλεσμα. Ποιος θα ασχοληθεί με μία άλλη ιστορία καθημερινής τρέλας! Έχουμε συνηθίσει, δεν μας κάνουν πια εντύπωση!

Η επιστολή

«Συνεχίζω από την καμπάνα που κτυπάει δαιμονισμένα...

Διευκρινήσεις για τον επαναπατρισμό φορολογικών κατοίκων εξωτερικού (άρθρο 5Γ). Ή αλλιώς, μια ακόμη περίπτωση της ελληνικής νομολογίας που στην προσπάθεια να μην καταστρατηγηθεί ο νόμος, κινδυνεύει να καταστρατηγηθεί η λογική. Τα φορολογικά κίνητρα του άρθρου 5Γ του Κ.Φ.Ε. αφορούν σε φορολογούμενους που έρχονται από το εξωτερικό για να εργασθούν ως μισθωτοί σε νέα θέση εργασίας. Για παράδειγμα, αν η επιχείρηση για διάστημα ενός έτους απολύσει κάποιον άλλον εργαζόμενο, ακόμα και μη σχετιζόμενο με τον φορολογούμενο (γιατί π.χ. καταργήθηκε ένα τμήμα της) η μείωση φόρου σε αυτόν δεν θα εφαρμόζεται! 

Η  κορη μου μετα απο 10ετια φορολογικως κατοικος εξωτερικου βασιζομενη στην εξαγγελια του προθυπουργου αποφασισε να  επαναπατρισθη. Βρηκε μια καλη εργασια με καλη αμοιβη. Η ιδια πληρει ολες τις προυποθεσεις. Η εταιρεια απασχολη περιπου 300 ατομα. Προκειται για νεα θεση εργασιας. Παρατειται απο την εργασια της στο Λονδινο, υπογραφει συμβαση με την εταιρεια στην ελλαδα και τυχαια ανακαλυπτη τα ψιλα γραμματα. Δηλαδη αν απολυθη μια καθαριστρια η ενας οδηγος, ασχετοι και οι δυο με την θεση,τα παιδια που κανανε το λαθος να γυρισουν χανουνε το..ευεργετημα....

Αυτες ειναι οι καμπανες που αδυνατουν να καταλαβουν οι δια βιου ανεπαγγελτοι νομοθετες-βολευτες αποτυχυμενοι υπουργοι κτλ κτλ

Ο κ.Μητσοτακης χρειαζεται επειγοντως  5-6 Πιερακακηδες και τοτε  δεν θα ηχουν  καμπανες.

Γιαννης Χειμωνας δια βιου ανορθωγραφος».

Ο άνθρωπος βρήκε έναν τρόπο για να διαμαρτυρηθεί! Δηλώνει «ανορθωγραφος» και δεν θελήσαμε να του το χαλάσουμε. Αφήσαμε, λοιπόν, το δεύτερο σκέλος της επιστολής του … ανορθώγραφο. Και κρατάμε το πρώτο σκέλος για να εξηγήσουμε στους «καθώς πρέπει» της εξουσίας για ποιον λόγο «σαλεύουν» οι αχθοφόροι της ζωής και για ποιόν λόγο νιώθουν πολλές φορές να εξαγριώνονται μπροστά στην κάλπη.

Η έλλειψη τόνων στη δεύτερη παράγραφο ίσως στοχεύει στο μετέωρο βήμα μεταξύ Χειμώνα και Χειμωνά. Η ουσία είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν παρατεταμένο χειμώνα. Δεν είναι ότι δεν υπάρχει η όρεξη για αλλαγές. Είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο πολιτικό προσωπικό για να τις κάνει.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο κόσμος αγκάλιασε το έργο του Κυριάκου Πιερρακάκη. Ο κόσμος διψάει για αλλαγές. Θέλει να αλλάξει την καθημερινότητά του και έχει κουραστεί από τους Μανδαρίνους που εφευρίσκουν διαρκώς νέους τρόπους για να του κάνουν τη ζωή δυσκολότερη. Πολλοί νόμοι, ψιλά γράμματα και πολύ γκρίζο.

Δεν είναι βέβαιο ότι ο άνθρωπός μας έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό που λέει. Ο νομοθέτης μπορεί να θέλησε να «προστατεύσει» με αυτό τον τρόπο τις παλαιότερες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση. Σύμφωνοι! Ενημερώστε! Με μεγάλα μπλε και κόκκινα γράμματα. Κάντε ξεκάθαρους τους κανόνες του παιγνιδιού, χωρίς αιρέσεις και εξαιρέσεις. Κάντε πιο εύκολη τη ζωή των ανθρώπων. Και ύστερα ζητήστε τους την ψήφο τους στην κάλπη. Θα το κάνουν, επειδή ξέρουν να εκτιμούν. Αλλά και να τιμωρούν!

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]