Καλά σας κάνει!

«Ενημερώστε τον πρωθυπουργό…ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λογοδοτήσετε και να μην κρυφτούν οι ευθύνες σας, πολιτικές και πιθανόν ποινικές… Όσες αμνηστίες και να ψηφίσετε ούτε οι ποινικές ούτε οι πολιτικές σας ευθύνες παραγράφονται». 

Αυτά δεν τα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Bουλή το 2018 στον τότε πρωθυπουργό. Τα είπε χθες ο Α. Τσίπρας, αναφερόμενος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. 

Διαβάζοντας την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μου ήρθε αυθόρμητα η αντίδραση «καλά σας κάνει. Τον αφήσατε να σας ζητά και τα ρέστα». Όντως, είναι εξοργιστικό το θράσος και η επιθετικότητα αυτών των ανθρώπων. Ποντάρουν στην κοντή μνήμη των πολιτών και στο γεγονός πως η κυβέρνηση έδωσε άφεση αμαρτιών για μια σειρά από σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και η εμβληματική σκευωρία Novartis καρκινοβατεί, εγείροντας πλείστα όσα ερωτηματικά για την στάση και κυρίως τις προθέσεις παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας. 

Το προκλητικό είναι πως ο Α. Τσίπρας απειλεί με Ειδικά Δικαστήρια τον πρωθυπουργό και υπουργούς για την ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς, αυτός που παρέλαβε τις Ελληνικές Τράπεζες με χρηματιστηριακή αξία 25 δισεκατομμύρια ευρώ και με την τυχοδιωκτική πολιτική του και τις αφελλήνισε πλήρως και οδήγησε την αξία τους στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Είκοσι δισεκατομμύρια στοίχισαν οι ακροβασίες του ΣΥΡΙΖΑ στον Έλληνα φορολογούμενο. Και ζητά και τα ρέστα!

Να μην ξεχάσω και την ΔΕΗ. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά—Βενιζέλου παρέδωσε μιαν εταιρεία με 90 εκατομμύρια κέρδη και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019, μια ΔΕΗ στα όρια της χρεοκοπίας, με ζημίες 900 εκατομμυρίων ευρώ. Λίγο πριν τις εκλογές του 2019 η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ είχε κατρακυλήσει στα 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σήμερα προσεγγίζει τα 2.100 εκατομμύρια. 

Και ζητάνε και τα ρέστα!

Και οι δύο αυτές υποθέσεις θα έπρεπε να διερευνηθούν σε  επίπεδο τουλάχιστον Εξεταστικής Επιτροπής, ώστε να πληροφορηθούμε τι ακριβώς συνέβη τόσο στο τραπεζικό σύστημα μας όσο και στην ΔΕΗ. Να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ώστε σήμερα να μην μας κουνούν το δάχτυλο με περισσή θρασύτητα. 

Η κυβέρνηση αυτές τις ημέρες βλέπει μπροστά της τι έχει να αντιμετωπίσει αν επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Όταν λένε δημοσίως πως «η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς» ούτε υπερβάλλουν ούτε εκφοβίζουν. Το εννοούν. Δυστυχώς οι κυβερνώντες, φοβούμενοι μήπως κατηγορηθούν πως υποδαυλίζουν τα πάθη και καλλιεργούν την ένταση, δεν επεδίωξαν να διερευνηθούν οι σημαντικότερες περιπτώσεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έφεραν οσμή σκανδάλου. Το αποτέλεσμα το είδαμε χθες στην Βουλή. Οι κατηγορούμενοι έγιναν κατήγοροι. 

Ακόμα στην Νέα Δημοκρατία δεν διδάχθηκαν από τους 54 μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τι θέλουν άλλο για πειστούν για το ποιόν των πολιτικών αντιπάλων τους; πήγαν να βάλουν στη φυλακή δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς για να κερδίσουν τις εκλογές. Ας  ξυπνήσουν στην κυβέρνηση όσο είναι καιρός!