7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Η Φώφη δίνει το φιλί της ζωής στον Αλέξη!

Η Φώφη δίνει το φιλί της ζωής στον Αλέξη!

Η Φώφη Γεννηματά έκανε την «μεγάλη κίνηση»: Εμμέσως πλην σαφώς αποδέχτηκε τον ηγετικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της κεντροαριστεράς και ανέλαβε να οδηγήσει το ΚΙΝΑΛ στην Κουμουνδούρου. Η απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν ένας εκ των βασικών όρων που είχε θέσει γι αυτό το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας.

Το ΚΙΝΑΛ ηττήθηκε στις Ευρωεκλογές. Η Φώφη Γεννηματά προσπάθησε να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα βγάζοντας από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τον αντιδεξιό λόγο της δεκαετίας του 80. Το αποτέλεσμα ήταν να «κατορθώσει» να συγκεντρώσει ποσοστά μικρότερα από εκείνα που είχε καταφέρει να πάρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος πριν από 4,5 χρόνια. Η μεγάλη διαφορά του τότε με το τώρα είναι ότι τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε να αντιμετωπίσει την φθορά της κυβέρνησης του και έναν Αλέξη Τσίπρα που βρισκότανε σε άνοδο και στον ρόλο του Αγίου Βασίλη. Η Φώφη Γεννηματά είχε σαφώς πιο εύκολο έργο: Να υποδεχτεί τους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και οι οποίοι έψαχναν πλέον ένα πολιτικό σπίτι, νιώθοντας προδομένοι από τον Αλέξη Τσίπρα. Και τι έκανε η Φώφη Γεννηματά; Υιοθέτησε την τακτική Τσίπρα! Φουλ επίθεση στον… μπαμπούλα της δεξιάς.

Η τακτική των Γεννηματά – Λαλιώτη – Μαλέλη καταδικάστηκε στις κάλπες. Και ποια ήταν η απάντηση της κυρίας Γεννηματά; Να οδηγήσει εκτός ΚΙΝΑΛ τον Ευάγγελο Βενιζέλο! Και μάλιστα με έναν απρεπή πολιτικά τρόπο: Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές του δήλωσε ότι δεν ισχύει η συμφωνία που είχαν κάνει οι δυο τους να αναλάβει ο κ. Βενιζέλος την θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ήταν ξεκάθαρα μια αυτοκτονική κίνηση. Είναι δυνατόν να μην κατάλαβε η κυρία Γεννηματά τι ακριβώς έκανε; Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Είναι παράλογο να περιμένει ότι το ΚΙΝΑΛ θα σημειώσει μετά απ' αυτό … άνοδο! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι η περαιτέρω αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ το οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στις αγκάλες του κ. Τσίπρα. Η κυρία Φώφη Γεννηματά δίνει το φιλί της ζωής στον Αλέξη Τσίπρα. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δεινή θέση, με τους υπουργούς του τον έναν μετά τον άλλον να διαλέγουν την οδό της εγκατάλειψης της πολιτικής, η κυρία Γεννηματά βρίσκει τον χρόνο για να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ. Γιατί το έκανε;

Προφανής λόγος δεν φαίνεται να υπάρχει. Εκτός κι αν υπάρχει κάτι άλλο στο παρασκήνιο που αδυνατούμε αυτή την στιγμή να το δούμε. Ας μην ξεχνάμε την ιδιαίτερη πίεση που έχουν ασκήσει στην κυρία Γεννηματά οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, αλλά και ισχυρά εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα για συμπόρευσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξάρτητα από το αν η ίδια υποχώρησε τελικά σε αυτές τις πιέσεις ή όχι, η αλήθεια παραμένει: Η κυρία Γεννηματά αποφάσισε χτες να διαλύσει το ΚΙΝΑΛ και να αυτοκτονήσει πολιτικά.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]