Η «αυτοοργάνωση» των πυρήνων του ΓΑΠ

Ούτε ψύλλος στον κόρφο του γνήσιου, του αληθινού, του πιστού Πασόκου -  με την καλή έννοια - που θα θελήσει διαβάζοντας τις  δημοσκοπήσεις να αποφασίσει το καλύτερο για το κόμμα της καρδιάς του!

Σκέφτομαι αυτόν τον συγκεκριμένο ψηφοφόρο, που έμεινε αταλάντευτος, όταν το 2015 κατά χιλιάδες οι σύντροφοι του πήδηξαν από την τρύπια
βάρκα του ΠΑΣΟΚ στο νεότευκτο σκαρί του ΣΥΡΙΖΑ και όταν το 2019 επίσης μερικές χιλιάδες, επιβιβάστηκαν με τάξη στο παλιό, πλην ανακαινισμένο σκαρί της ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.

Θα πάει στην κάλπη σίγουρα. Αλλά ποια κριτήρια θα πρυτανεύσουν στην επιλογή του δεν είναι σίγουρο.

Σίγουρα θα θέλει το ΠΑΣΟΚ να επανακτήσει δυνάμεις, να τσιμπήσει στα εκλογικά του ποσοστά, να γίνει ξανά υπολογίσιμο μέγεθος. Να δικαιωθεί
και η δική του αντοχή να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, στα τελευταία πολλά πέτρινα χρόνια.

 Ε, τότε μάλλον θα πρέπει να ψηφίσει Λοβέρδο. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επικρατεί η πεποίθηση ότι εκείνος μπορεί να αυξήσει τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος. Με αυτό το κριτήριο στην τελευταία δημοσκόπηση ο Αν. Λοβέρδος εμφανίζει σημαντικό
προβάδισμα και τον Γ. Παπανδρέου και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο επίμονος ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ  δεν πιστεύει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να πετύχει το στόχο της αύξησης των ποσοστών του κόμματος.Αλλά είναι βέβαιος ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα πετύχει το στόχο του να γίνει πρόεδρος.

Το τέλειο μπέρδεμα!

Κάτι στο οποίο ειδικεύεται - όχι πάντα από πρόθεση - αλλά μάλλον λόγω ιδιοσυγκρασίας ο πρώην και υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Στο ξεμπέρδεμα μπορούν να συμβάλλουν οι «αυτοοργανωτές» των πυρήνων και των υποστηρικτών του κ.Παπανδρέου που έχουν αναλάβει να
επικοινωνήσουν τις θέσεις του και τα θέλω του.

Από μια τέτοια σύναξη αυτοοργάνωσης σε μικρή επαρχιακή πόλη που έγινε σε «φιλικό κλίμα» προέκυψε και μια εύληπτη ανακοίνωση « υποστηρικτών Γιώργου Παπανδρέου».

  •  Η συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου στην κούρσα της ηγεσίας ανατρέπει τους πολιτικούς συσχετισμούς και αλλάζει τα δεδομένα στην παράταξη. Ενεργοποιεί μεγάλη μερίδα προοδευτικών πολιτών που βρίσκονται στο πολιτικό περιθώριο ή σε άλλα κόμματα.
  •  Η προοδευτική παράταξη μεγαλώνει δίνοντας χώρο στους πολίτες…

  • …δε μεγαλώνει απαξιώνοντας άλλα κόμματα και στιγματίζοντας τις ηγεσίες τους εκβιάζοντας τη συμμετοχή των απογοητευμένων πολιτών μέσα από τεχνητά διλήμματα.

  •   Δεν έχει εξαρτήσεις, δε χρωστάει σε κανέναν, δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Δεν κάνει συμφωνίες με κατεστημένα (μιντιακά, οικονομικά κλπ) που κρατούν τη χώρα δέσμια των δικών τους συμφερόντων.
  •   Δε δημιουργεί δίκτυα εξουσίας αλλά δίκτυα πολιτικής.

  •   Με τον Παπανδρέου δε θα έχουμε «λίστα Πέτσα» θα έχουμε Διάυγεια.

  •   Υπηρετεί με συνέπεια, ιδέες, αρχές αξίες…Μπορεί να μιλήσει για τα προβλήματα και τις προκλήσεις προτείνοντας λύσεις. Για την καταπολέμηση των κάθε είδους ανισοτήτων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε αδύνατης ομάδας και κοινωνικά αποκλεισμένων.

  • Γιατί σε μια εποχή που απαιτούνται διεθνείς συνεργασίες και γεωπολιτικές συμμαχίες έχει τη γνώση τη βούληση και το κύρος να υπερασπιστεί την πατρίδα μας και τη σοσιαλδημοκρατία σε παγκόσμιο επίπεδο.

  • Η ιστορική μας αποστολή επιβάλει την οικοδόμηση μιας μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης που θα δίνει διέξοδο και προοπτική στους πολίτες και τη χώρα για τα επόμενα 10 χρόνια με απαντήσεις στις παγκόσμιες προκλήσεις.


Εν συντομία, η ιστορική αποστολή του κ. Παπανδρέου είναι μια μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, δεκαετίας που θα δώσει διέξοδο στις
παγκόσμιες προκλήσεις, θα καταπολεμήσει κάθε είδους ανισοτήτων θα υπερασπιστεί την πατρίδα και τη σοσιαλδημοκρατία σε παγκόσμιο επίπεδο, που δεν  κάνει συμφωνίες με κατεστημένα και αντί για λίστα Πέτσα θα έχει Διαύγεια.

Αυτή η παράταξη δε θα μεγαλώσει όμως «απαξιώνοντας άλλα κόμματα και στιγματίζοντας τις ηγεσίες τους εκβιάζοντας τη συμμετοχή των
απογοητευμένων πολιτών μέσα από τεχνητά διλήμματα».

Σαφές.