H νέα μεταμόρφωση της Ελλάδας
«Ελλάδα 2.0»

H νέα μεταμόρφωση της Ελλάδας

Το εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» είναι μια θεμελιώδης αλλαγή στο οικονομικό υπόδειγμα της χώρας μας. Με τις μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις που περιλαμβάνει, εισάγει έναν ενάρετο κύκλο αυξημένων επενδύσεων, απασχόλησης και ανάπτυξης. 

Το «Ελλάδα 2.0» εκφράζει την ανανεωμένη, ευρωπαϊκή, δυναμική, εξωστρεφή Ελλάδα του 21ου αιώνα. Με τις στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις του, θα αλλάξει προς το καλύτερο την καθημερινή ζωή όλων μας. Είναι το σχέδιο που με τον τεχνοκρατικά άρτιο σχεδιασμό του θα κάνει την οικονομία μας ισχυρότερη, ανθεκτικότερη, ευημερούσα. Το «Ελλάδα 2.0»  θα αυξήσει μόνιμα και σημαντικά το εθνικό μας εισόδημα, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Ταυτόχρονα, θα μειώσει τη φτώχεια, τις ανισότητες και τον κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού. Το «Ελλάδα 2.0» είναι ένα σχέδιο επιτυχίας και ευκαιρίας για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες. 

Γιατί θα πετύχει το «Ελλάδα 2.0» εκεί που πολλά άλλα σχέδια δεν τα κατάφεραν; Γιατί είναι το σχέδιο μιας χώρας σοφότερης, ρεαλιστικά αισιόδοξης, και αποφασισμένης να αλλάξει προς το καλύτερο τη μοίρα της.

Είναι το σχέδιο που διαμορφώθηκε με βάση τα διδάγματα που αντλήσαμε στο σύνολο της μεταπολιτευτικής περιόδου, απώτερης και πρόσφατης. Το «Ελλάδα 2.0» δεν κάνει πειράματα. Ξέρει σύγχρονα οικονομικά. Είναι στηριγμένο σε πραγματική επιστημονική γνώση και στα πραγματικά δεδομένα, του πραγματικού κόσμου. Περιλαμβάνει πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που πέτυχαν όπου εφαρμόστηκαν. Και είναι στηριγμένο στην επιθυμία των Ελληνίδων και των Ελληνίδων να δουν αυτές τις μεταρρυθμίσεις να γίνονται πραγματικότητα. Αυτή άλλωστε την επιθυμία εξέφρασαν με καθαρό τρόπο πρόσφατα.

Το Ελλάδα 2.0 είναι σχεδιασμένο για να ωφελήσει και τη σημερινή και την επόμενες γενιές Ελλήνων. Με αναφορά στο εμβληματικό βιβλίο του κορυφαίου φιλέλληνα ιστορικού William H. ΜcNeill «Η Μεταμόρφωση της Ελλάδας», το «Ελλάδα 2.0» είναι το διαβατήριο για τη Νέα Μεταμόρφωση της Ελλάδας.

* Ο Μιχάλης Αργυρού είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και Καθηγητής Οικονομικών Πανεπιστημίου Πειραιώς