8ος χρόνος, ημέρα 2428η
Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Έτσι θα τον πάτε τον Χρυσοχοΐδη;

Έτσι θα τον πάτε τον Χρυσοχοΐδη;

Του Δημήτρη Καμπουράκη

Οι «πληροφορίες» πριν την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στο Καβούρι έλεγαν ότι ο Χρυσοχοΐδης μετρούσε μέρες, άντε βδομάδες, πριν βρεθεί εκτός υπουργικού συμβουλίου. Ποιοί διέρρεαν αυτές τις «πληροφορίες»; Ελάτε τώρα, τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια της αμιγούς και δήθεν καθαρόαιμης δεξιάς, που βλέπει παλιούς Πασόκους στην κυβέρνηση και παθαίνει κολπική μαρμαριγή;

Σήμερα, μετά την σύλληψη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» και μετά τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ, ο Μιχάλης είναι πάλι ο ήρωας όλων μέσα στην ΝΔ. Πρωτίστως εκείνων των «σκληρών» που τον έλεγαν αποτυχημένο και πρόβλεπαν την καρατόμησή του. Αυτό θα κρατήσει ως την Κυριακή το βράδυ που θα τελειώσουν οι πορείες για το Πολυτεχνείο και θα μετρήσουν τα αποτελέσματα.

Αν το Σαββατοκύριακο γίνει της κακομοίρας στο κέντρο, ο Μιχάλης θα ξαναγίνει ο «υπερτιμημένος» της προπερασμένης βδομάδας, αν επικρατήσει ησυχία δίχως μολότοφ, εμπρησμούς και βιαιότητες, τότε θα συνεχίσουν να τον λένε «υπουργάρα» και «μάγκα». Ρουλέτα κάθε υπουργική θέση, ρώσικη ρουλέτα η θέση του υπουργού προστασίας του πολίτη.

Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή σχέση με τον Μιχάλη. Έχουν και οι παλιοί σύντροφοι τα δικά τους, που τα κουβαλούν μέσα στον χρόνο και μέσα στους πολιτικούς χώρους που υποστηρίζουν. Ούτε τον στηρίζω, ούτε τον καταδικάζω τον Χρυσοχοΐδη. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως σκέφτονται άλλοι συνάδερφοι του μέσα στο υπουργικό συμβούλιο ή κάποια μεγαλοστελέχη των κομματικών επιτελείων.

Έτσι θα τον πηγαίνουν τον Χρυσοχοΐδη; Την Δευτέρα που θα κάνει ντου σε μια κατάληψη θα είναι μέγας και την Τετάρτη που θα πέφτει μια μολότοφ σε κάποιον δρόμο θα είναι λειψός; Την Τρίτη που θα εξαρθρώνει κάποια συμμορία θα είναι ο καλύτερος και την Πέμπτη που θα γίνει μια ληστεία θα είναι έτοιμος για καρατόμηση; Μπορεί έτσι να κάνει την δουλειά του ο άνθρωπος;

Και στο τέλος-τέλος, δεν είχα ακούσει εγώ τον Χρυσοχοΐδη να δεσμεύεται ότι μέσα σ' έναν μήνα «θα έχουν καθαρίσει τα Εξάρχεια». Άλλους είχα ακούσει προεκλογικά να το διατυμπανίζουν δίχως να έχουν μήτε γνώση μήτε αρμοδιότητα, δεσμεύοντας στα μάτια του κόσμου αυτόν που ανέλαβε στην συνέχεια να κάνει μια τόσο δύσκολη και πολύπλοκη δουλειά. Μερικοί απ' αυτούς που το ''λεγαν τότε, είναι αυτοί που σήμερα αλλάζουν καθημερινά την γνώμη τους για τον υπουργό, σαν ανεμοδείχτες που στρέφονται στην φορά του ανέμου.

Θα πείτε πως λίγο μετρά η γνώμη του κάθε υπουργού, αυτό που έχει σημασία είναι η γνώμη του πρωθυπουργού. Σύμφωνοι, πλην τον κόσμο σ' ένα κόμμα τον φέρνουν ή τον διώχνουν όλοι μαζί, όχι μόνος του ο αρχηγός. Για ρίξτε μια ματιά απέναντι και θα καταλάβετε. Μικρομεσαία στελέχη έχουν βαλθεί να μετατρέψουν τον Σύριζα σε γκρουπούσκουλο, όχι ο Αλέξης.