Έσπειραν πορείες, θερίζουμε νεκρούς

Και δεν αναφέρομαι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Α. Τσίπρα. Αυτοί δεν μπορούν να κινητοποιήσουν ούτε εκατό ανθρώπους. Είναι οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» που καλύπτουν πολιτικά τις συγκεντρώσεις των αριστεριστών και εισπράττουν την οργή των πολιτών, όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις.

Αναφέρομαι συνολικά στην Αριστερά, που δεν εκτιμά την κρισιμότητα των στιγμών που ζούμε και δεν αυτοπεριορίζει την δράση της. Τόσο οι οργανώσεις των αριστεριστών όσο και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που ελέγχονται από το ΚΚΕ οργάνωσαν εκατοντάδες συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα συμβάλλοντας στην υπερμετάδοση του ιού. 

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες των διαδηλώσεων οι περισσότεροι εκ των συμμετεχόντων είτε δε φορούν καθόλου μάσκα είτε τη φορούν κάτω από τη μύτη τους. Ελάχιστοι τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες καθ΄όλη την διάρκεια μιας εκδήλωσης.

Επιπροσθέτως, μια πορεία ή μια συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας επιβαρύνει τον όγκο των μετακινήσεων με μέσα μαζικής μεταφοράς, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη μετάδοση του ιού. Είτε μετακινείσαι για να πας στην δουλειά σου είτε για να πας στην πορεία, τις ίδιες πιθανότητες έχεις να γίνεις φορέας του ιού.

Προφανώς οι καθοδηγητές αυτών των οργανώσεων περιφρονούν τη δημόσια υγεία, τις αντοχές του ΕΣΥ και τον μόχθο των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Όμως απαιτούν ΜΕΘ, περισσότερες ΜΕΘ, για να μπορούν αυτοί να διαδηλώνουν, αδιαφορώντας βέβαια για το κόστος των ΜΕΘ. 

Η κοινή λογική επιτάσσει, με τη συμπεριφορά τους οι πολίτες να συμβάλλουν στον περιορισμό των κρουσμάτων, ώστε να μην έχουμε ανάγκη από πρόσθετες ΜΕΘ. Δηλαδή, να είμαστε «προμηθείς και ουχί επιμηθείς», αλλά ποιος έχασε την κοινή λογική για να τη βρει η Aριστερά!

Η Αριστερά, παράλληλα με την δημιουργία νέων ΜΕΘ, αναμασά, εδώ και καιρό, και την καραμέλα των επιτάξεων των ιδιωτικών κλινικών. Δεν υπολογίζουν το οικονομικό κόστος αυτής της πρότασης, γιατί πιστεύουν πως σε μια δημοκρατική χώρα η κυβέρνηση μπορεί να επιτάξει ιδιωτικές περιουσίες χωρίς να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες τους για την επίταξη. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν εν έτει 2021, σε ένα άλλο πολιτικό σύστημα, ζουν στον δικό τους πλανήτη. Άλλωστε η επίταξη είναι και μια ιδεολογική επιλογή του χώρου της Αριστεράς. 

Και η κυβέρνηση γιατί δεν απαγορεύει τις πορείες και τις συγκεντρώσεις, επικαλούμενη λόγους δημοσίας τάξεως; Γιατί απλά δεν μπορεί να στηρίξει στην εφαρμογή της μια τέτοια απόφαση. Θα πρέπει να καταστείλει τις εκδηλώσεις τις οποίες, ούτως ή άλλως, θα οργανώσει η Αριστερά, απελευθερώνοντας το σπιράλ μιας ανεξέλεγκτης βίας. Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, χωρίς να λύσει κανένα. 

ΥΓ. Κυκλοφορεί πίνακας που δείχνει πως τα ποσοστά αύξησης των κρουσμάτων είναι υψηλότερα σε περιοχές που δεν γίνονται πορείες και διαδηλώσεις. Έχω να πω ότι οι ΜΕΘ δεν γεμίζουν με ποσοστά, αλλά με ανθρώπους. Στην περιοχή Κιλκίς μεταξύ 3/2/2021 και 17/3/2021 από μηδέν κρούσματα πήγαμε στα 34, αύξηση 3.300% σύμφωνα με τον επίσημο πίνακα. Στο ίδιο χρονικό διάστημα στον κεντρικό τομέα Αθηνών τα κρούσματα αυξήθηκαν από 209 σε 456, ποσοστιαία αύξηση 118%. Ποια περιοχή από τις δύο επιβάρυνε πιο πολύ το ΕΣΥ;