8ος χρόνος, ημέρα 2476η
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Έρχεται το δελτίο!

Από τη στιγμή που είναι αδύνατον να επιβάλλει κανείς πλαφόν στην τιμή που πουλάνε οι Ρώσοι το φυσικό αέριο, το επόμενο βήμα είναι το πλαφόν και κυρίως στα νοικοκυριά. Ετοιμαστείτε για πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπως θέρμανση για δύο ή τρεις ώρες την ημέρα! Και το ίδιο θα συμβεί και με άλλα προϊόντα. Ο πόλεμος στην Ευρώπη μόλις έχει ξεκινήσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο μεγάλος στόχος των Πουτινιστών.

Ο Πούτιν θα δοκιμάσει τις αντοχές της νεαρής Ευρωπαϊκής Ένωσης χρησιμοποιώντας ωμή βία σε βάρος των πολιτών της. Η ακρίβεια είναι από τις πιο βάρβαρες εκφράσεις της βίας σε βάρος των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων της κοινωνίας. Κι η ακρίβεια κάνει αισθητή την παρουσία της σε όλη την Ευρώπη. Όχι επειδή δήθεν έκαναν κάποιο λάθος ο Μητσοτάκης, ο Μακρόν ή ο Ντράγκι, αλλά διότι η Ρωσία αποφάσισε να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. Κι αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο στους πολίτες της Ευρώπης. Ο Πούτιν θα βάλει τα πλαφόν στην ενέργεια και στα τρόφιμα και όχι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Το πρόβλημα που έχει η Ευρώπη είναι ότι λειτουργούν στο εσωτερικό της πολιτικές ομάδες που λειτουργούν στη λογική της πέμπτης φάλαγγας. Υπάρχουν αρνητές της πραγματικότητας που προσπαθούν να αποδείξουν ότι υπεύθυνη για την ακρίβεια είναι η ίδια η Ευρώπη, επειδή αντιστάθηκε στον τύραννο Πούτιν και δεν έφαγε αμάσητο το παραμύθι της ειρηνευτικής εκστρατείας των Ρώσων που επιχείρησαν να απελευθερώσουν τους Ουκρανούς από τους … ναζί! Αυτά περί ειρηνευτικής επιχείρησης και όχι περί εισβολής έχουν χρησιμοποιηθεί και από τους Τούρκους για την κατάληψη της μισής Κύπρου. Λεπτομέρειες για κάποιους εγχώριους διεθνιστές και ειρηνιστές…

Οι κυβερνήσεις της Δύσης δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το σοβαρό κύμα της ακρίβειας, αλλά και τη ρωσική προπαγάνδα. Και αυτή είναι η μεγάλη παγίδα και ταυτόχρονα η μεγάλη ευκαιρία για την Ευρώπη. Αν ανακαλύψει τρόπους να αντιμετωπίσει ενωμένη τις προκλήσεις της Ρωσίας και να ανακουφίσει τους λαούς της από τη μάστιγα της ακρίβειας θα έχει κάνει ένα μεγάλο άλμα για την πολιτική της ενοποίηση. Αν όχι θα διαλυθεί, επειδή δεν θα έχει απολύτως κανέναν λόγο για να συνεχίσει με αυτό τον τρόπο. Τότε θα έχουν κερδίσει ο Πούτιν και οι σύμμαχοί του στην Ευρώπη. Αυτοί που επιχειρούν σήμερα να ξεκόψουν το πρόβλημα της ακρίβειας από τη γενεσιουργό του αιτία και να φορτώσουν το φταίξιμο στον … νεοφιλελευθερισμό και στον δυτικό τρόπο σκέψης.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]