Επανεκκίνηση η… νέα αρχή!

Επανεκκίνηση η… νέα αρχή!

Πέρασαν σχεδόν δέκα μήνες από την μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις πρόωρες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 κι αυτή την περίοδο συνέβησαν τόσα πολλά στην πατρίδα μας και στον κόσμο που κανείς δεν φαντάζονταν!

Ποιος πίστευε ότι η Ελλάδα θα βίωνε τη μεγαλύτερη απειλή της εθνικής κυριαρχίας της από την Τουρκία με «όχημα» απελπισμένους φυγάδες εμπόλεμων, ή εμφυλιοσπαρασσόμενων ζωνών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής;

Ποιος περίμενε ότι μέσα σε σύντομο χρόνο ο πλανήτης θα υποχρεώνονταν σε ένα «lockdown» διαρκείας από τη μυστηριώδη - ακόμη - εμφάνιση ενός άγνωστου ιού με δολοφονική επιθετικότητα κατά των ανθρώπων;

Ποιος Έλληνας σήμερα δεν νιώθει υπερήφανος που το έθνος και η χώρα μας πέτυχαν από κοινού δυο τεράστιες νίκες, παράδειγμα προς μίμηση για ολόκληρη την ανθρωπότητα;

Διότι, η αποτελεσματική υπεράσπιση και διαφύλαξη των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων με την απώθηση των Τούρκων και των καθοδηγούμενών τους αλλοδαπών λαθροεισβολέων στον Έβρο - σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία που οι γείτονες παραβιάζουν προκλητικά το Διεθνές Δίκαιο σε βάρος της χώρας μας και άλλων φιλειρηνικών κρατών - υποχρέωσε ΗΠΑ και Ε.Ε. να της απονείμουν τα εύσημα και να λάβουν ξεκάθαρη στάση υπέρ των εθνικών συμφερόντων.

Διότι η θαρραλέα, υποδειγματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση και το λαό μας, ανάγκασε την παγκόσμια κοινότητα να υποκλιθεί στο μεγαλείο της ελληνικής υπευθυνότητας, γενναιότητας, συνεργασίας και αποδοτικότητας.

«Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα», είχε πει σε μια συνέντευξή του στη Γαλλική Ραδιοφωνία ο Νίκος Καζαντζάκης!

Μέσα σε λίγους μήνες, καταφέραμε για άλλη μια φορά στη μακραίωνη ιστορία μας να κάνουμε το ακατόρθωτο, εκπλήσσοντας τη διεθνή κοινή γνώμη, φίλους και εχθρούς!

Από αδύναμο, διοικητικά και οικονομικά εξαρτώμενο κράτος που μας είχε μετατρέψει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως κυβέρνηση με τις απερίσκεπτες πολιτικές ακροβασίες του, γίναμε χώρα πρότυπο διαχείρισης κρίσεων και κοινωνικής προστασίας με απόλυτη ελευθερία στη λήψη μέτρων και άσκηση πολιτικών προς όφελος των πολιτών.

Έχουμε κερδίσει οριστικά την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων εταίρων, των διεθνών αγορών και τον σεβασμό των συμμάχων με τους οποίους, χάρη στη στρατηγική ευστροφία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δημιουργήσαμε πλέον νέες πολύ ισχυρές σχέσεις συνεννόησης και αλληλοϋποστήριξης.

Η θέση της Ελλάδας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι έχει αναβαθμιστεί εντυπωσιακά.

Οι κοινωνικοοικονομικές προτάσεις της κυβέρνησής μας συζητούνται αυτή την περίοδο στα διεθνή φόρα, ενώ διάσημοι επιστήμονες στον χώρο της υγείας μιλούν ανοιχτά για ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου από Έλληνες αξιωματούχους στην μετακορονοϊο-εποχή.

Δώσαμε όλοι μαζί μεγάλη μάχη για τον έλεγχο της πανδημίας με οδυνηρές απώλειες ανθρώπων και σημαντικά πλήγματα στην οικονομία, αλλά καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι ως κράτος και ως κοινωνία και να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Οι σκληρές δοκιμασίες του Έβρου και του covid 19 όπως ήταν φυσικό, μας επηρέασαν όλους και άλλαξαν τη χώρα μας, αλλά προς το καλύτερο.

Όσο κι’ αν αυτό φαίνεται παράξενο, κερδίσαμε πολλά τα οποία επιβάλλεται να αξιοποιήσουμε στο έπακρο κατά την εθνική και παγκόσμια επανεκκίνηση που μόλις άρχισε!

Οι δυο ιστορικές κρίσεις που βιώσαμε, ελέγξαμε και καλούμαστε τώρα να κατανικήσουμε, ενεργοποίησαν και ανέδειξαν προτερήματα της ελληνικής φυλής όπως η τόλμη, η ενότητα, το φιλότιμο, η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητα.

Έδωσαν τη δυνατότητα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη να δείξει τα άριστα αντανακλαστικά του ιδιαίτερα στα μείζονα εθνικά θέματα, στη νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι είναι απόλυτα οργανωμένη και συντονισμένη στο έργο της, ότι ξέρει πολύ καλά πώς να δράσει απέναντι στους κινδύνους και να βρει σωστούς τρόπους για να τους ξεπεράσει με το μικρότερο δυνατό κόστος, αποστομώνοντας κάθε επίδοξο αμφισβητία της.

Εξουδετέρωσαν το «δηλητήριο» που έριξαν μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης κατά του λαού μας τα χρόνια των μνημονίων, αφού αποδείχθηκε περίτρανα ότι διαθέτει όχι μόνο τεράστια υπευθυνότητα και ψυχραιμία, αλλά και πρωτοφανή πολιτική ωριμότητα την οποία θα έλεγα πως «ζήλεψαν» πολλά κράτη του πλανήτη!

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε άμεσα ότι δημιουργήσαμε μια νέα αφετηρία για τον τόπο που μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε καινούργια αρχή σε όλους τους τομείς, στην οικονομία, στη δημόσια διοίκηση, στην υγεία, στην παιδεία, στην επιστημονική έρευνα, στην εκπαίδευση, στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στη βιομηχανία, στο εμπόριο, στις εξαγωγές, στις υπηρεσίες, στην Ενέργεια, στην εξωτερική πολιτική, στην ίδια την κοινωνία μας.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μεγαλώσαμε απότομα και αποκτήσαμε διαφορετική διεθνή υπόσταση, αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Μετά τη Διάσκεψη των Παρισίων (1947) και την οριστική προσάρτηση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα (απόρροια του Αλβανικού Έπους και της ηρωϊκής νίκης επί των Ιταλών φασιστών του Μουσολίνι), η χώρα μας ποτέ δεν βρέθηκε ξανά σε τέτοια ευτυχή συγκυρία.

Όμως «η ιστορία γράφεται από τους νικητές» είπε ο Μέγας Ναπολέοντας και την Ελλάδα σήμερα ο κόσμος την ονομάζει επίσημα μεγάλη νικήτρια της φονικής πανδημίας και ανεπίσημα του Τουρκικού αλαζονικού πολιτικού κατεστημένου.

Σίγουρα θα «παιχτούν» κι’ άλλα επεισόδια αυτών των δυο επικίνδυνων έργων το επόμενο διάστημα, γι’ αυτό χρειάζεται συνεχή επαγρύπνηση απ' την πλευρά μας.

Ωστόσο οι πρώτες πράξεις ολοκληρώθηκαν, με τη χώρα και το λαό μας να ανυπομονούν για το νέο ξεκίνημα επειδή γνωρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή μας έχουν συγκεκριμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες συνθήκες του παρόντος, αλλά και για να οδηγήσουν την πατρίδα στη νέα εποχή όπου εισέρχεται ο πλανήτης!

Κάναμε το άλμα πέρα από τη φθορά και προχωράμε στο μέλλον με γρήγορα βήματα, έχοντας πλέον τη δυναμική στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, των Ευρωπαίων Εταίρων και των διεθνών συμμάχων μας.

Για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες η τύχη μας είναι στα χέρια μας και θα ήταν εγκληματική ολιγωρία, μετά από τόσες θυσίες και κακουχίες που περάσαμε τα προηγούμενα χρόνια, να μην αξιοποιήσουμε ως Έθνος τη σημερινή μοναδική ευνοϊκή συγκυρία για την επίτευξη επιτέλους του μεγάλου οράματος της νέας και ισχυρής Ελλάδας.