Ενδοοικογενειακές δολοφονίες

Η 38χρονη Πάττυ (Παρθένα) Κουτμερίδου, η οποία πέθανε αφήνοντας ορφανό ένα νεογέννητο, είχε εμπιστευτεί την επιστήμη και τα όπλα της για να αποκτήσει το μωρό της. Έβαλε τον εαυτό της στη σωματική και ψυχολογική διαδικασία των αλλεπάλληλων εξωσωματικών παραμερίζοντας τους φόβους και τους αποδεδειγμένα μεγάλους κινδύνους για την υγεία της στο μέλλον. Πήρε ατελείωτα φάρμακα και ορμόνες χωρίς φόβο αλλά με τον πόθο της μητρότητας.

Η έγκυος Πάττυ Κουτμερίδου, φοβήθηκε να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό; Η ίδια δεν μπορεί να δώσει απάντηση αν ο φόβος ήταν δικός της ή δανεικός και δια της επιβολής.

Ο πατέρας της, πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε σε δημόσιες δηλώσεις του ότι ο γυναικολόγος της είχε συστήσει να μην κάνει το εμβόλιο μέχρι τον τοκετό.

Ο γιατρός διαψεύδει και διαβεβαιώνει ότι είχε γίνει φορτικός στο ζευγάρι ως προς την ανάγκη η έγκυος να εμβολιαστεί. Αλλά έπεφτε πάνω στον τοίχο του φανατικά αντιεμβολιαστή συζύγου και του πνευματικού του.

Η καταγγελία του γυναικολόγου είναι συγκλονιστική - αν αληθεύει - ότι ο σύζυγος σταμάτησε να συνοδεύει στο ιατρείο την Πάττυ για να μην έρχεται αντιμέτωπος με τη σύσταση του γιατρού.

Ο σύζυγος είναι ο μόνος που σιωπά..

Από πόνο ή ενοχή;

Προφανώς και από τα δυο αν όντως, εκείνος επηρέασε ή επέβαλλε στη γυναίκα του να αρνηθεί το όπλο της επιστήμης. Πιθανόν να είναι πεπεισμένος και να ακούσουμε ότι αυτό ήταν το θέλημα του Θεού.

Και το θέλημα των ανθρώπων για δικαιοσύνη;

Η ηθική και συναισθηματική τιμωρία του θα είναι να βλέπει ισόβια το παιδάκι του να μεγαλώνει και να ζει χωρίς το χάδι και τη φροντίδα της μαμάς του. Αλλά μια τέτοια ηθική αυτουργία απ΄ αυτόν και τον πνευματικό του μπορεί να μείνει χωρίς πραγματική τιμωρία;

Μου διηγήθηκαν μόλις χθες μια αντίστροφη ιστορία. Η σύζυγος με 11 εξωσωματικές και μια προληπτική υστερεκτομή διότι ανήκε στη ζώνη υψηλού κινδύνου ήταν φανατική αντιεμβολιάστρια.

Δεν ήξερε λέει τι μπορεί να της προκαλέσει το εμβόλιο. Δεν ήταν δοκιμασμένο, είναι και οι φαρμακευτικές που τα κάνουν όλα για το κέρδος. Νόσησε ελαφρώς με κορονοϊό  κόλλησε τον σύζυγο της που κατέληξε δέκα μέρες μετά τη διασωλήνωσή του στο Γεννηματάς. Τον είχε ψήσει ότι δεν χρειαζόταν το εμβόλιο.

Στα θύματα του ιού θα έπρεπε να υπάρχει υποκατηγορία. Της ενδοοικογενειακής δολοφονίας.