Δεν παραδίδουν καμένη γη, αλλά την ίδια την Κόλαση!

Δεν παραδίδουν καμένη γη, αλλά την ίδια την Κόλαση!

Την Δευτέρα 8 Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραλάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Δεν τον περιμένουν μόνο πυρπολημένα σπαρτά, καμένη γη και γκρεμισμένα γιοφύρια. Τον περιμένει η Κόλαση η ίδια. Τράπεζες σε ασφυξία, μία ΔΕΗ «χρεοκοπημένη», η χώρα σε επενδυτική καραντίνα. Η αποκάλυψη του σκηνικού θα σημάνει το πολιτικό τέλος του Τσίπρα. Στην Κεντροαριστερά αξίζει μία καλύτερη ηγεσία…

Έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι… έσωσαν την Οικονομία. Προσπαθούν να θάψουν στην λήθη τα ολέθρια λάθη που οδήγησαν στο δράμα του 2015, στα capital control, στην απώλεια περισσοτέρων των 80 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τέσσερα χαμένα χρόνια! Τέσσερα χρόνια που οι άλλοι λαοί της Ευρώπης απολάμβαναν το οξυγόνο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Ελλάδα ζούσε τις σοσιαλιστικές αυταπάτες ενός νεοσταλινικού. Η διάλυση των ονειρώξεων της μετεμφυλιακής Ελλάδας, ότι δήθεν η Αριστερά είχε ένα καλύτερο όραμα για την χώρα, έχει, τελικά, βαρύ αντίτιμο. Η Οικονομία πληρώνει άμεσα και τοις μετρητοίς τα μεταχρονολογημένα γραμμάτια της ιδεοληψίας μιας ολόκληρης παράταξης.

Ο κ. Τσίπρας ήρθε στην εξουσία το 2015 έτσι, χωρίς πρόγραμμα! Και εξακολούθησε να κυβερνά χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν έχετε ακούσει μέχρι σήμερα ούτε μία λέξη από το στόμα του Αλέξη Τσίπρα για την επόμενη ημέρα. Ούτε μία πρόταση για το πώς θα αντιμετωπίσει τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Οικονομία.

Υποστηρίζουν ότι μας έβγαλαν από τα μνημόνια. Η αλήθεια είναι ότι τελείωσε η δανειακή σύμβαση. Έχουμε ένα αέναο μνημόνιο αντί του αέναου… ομολόγου που ονειρευότανε ο κ. Βαρουφάκης. Έχουμε διαρκή έλεγχο χωρίς σύμβαση για νέα δάνεια. Αντιθέτως, οι δανειστές έχουν εξασφαλίσει τα χρήματά τους χάριν της γενναιοδωρίας του κ. Τσίπρα, ο οποίος τους παρέδωσε την δημόσια περιουσία για 99 ολόκληρα χρόνια.

Μιλάνε για ανάπτυξη και αναφέρονται στους φόρους εξόντωσης της μεσαίας τάξης. Για αντιμετώπιση των ανισοτήτων και εννοούν τα επιδόματα που μοιάζουν περισσότερο με φιλοδώρημα σε έναν λαό σκληρά δοκιμασμένο και ταλαιπωρημένο από την δεκαετή κρίση.

Οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η άνοδος στο Χρηματιστήριο και η πτώση των επιτοκίων των ομολόγων είναι μία πρώτη ένδειξη για το τι μπορεί να συμβεί σε αυτή την χώρα. Οι επενδυτές του εξωτερικού πιστεύουν ότι η Ελλάδα αξίζει μία καλύτερη κυβέρνηση και μία ευκαιρία για να ξεφύγει από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Δεν θα είναι μία εύκολη αποστολή. Κάθε άλλο! Η σημερινή κυβέρνηση έχει ναρκοθετήσει – ηθελημένα ή άθελά της- τα ίδια τα θεμέλια της Οικονομίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάζεται να προσελκύσει άμεσα κεφάλαια στον τραπεζικό κλάδο, ενώ είναι θέμα υψίστης εθνικής σημασίας να σώσει την ΔΕΗ. Δεν μπορούμε να μιλάμε για επενδύσεις χωρίς ένα τραπεζικό σύστημα που να μπορεί να τις στηρίξει και για ανάπτυξη με την ΔΕΗ να έχει καταρρεύσει!

Ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Το γνωρίζει και είναι καλά προετοιμασμένος γι αυτό. Γι αυτό του δείχνουν εμπιστοσύνη οι αγορές και γι αυτό θα σαρώσει στις εθνικές εκλογές. Επειδή γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει άλλος για να κάνει αυτή την δουλειά! Αυτή την φορά δεν μιλάμε για μία οποιαδήποτε επιχείρηση διάσωσης. Αλλά για αποστολή δραπέτευσης από την Κόλαση. Και τι έκπληξη! Το υψηλό χρέος, η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, η εξορία των νέων στο εξωτερικό, η εξοντωτική φορολόγηση, είναι έργα της σημερινής κυβέρνησης. Δεν έχουν το άλλοθι των… παλαιών. Δυστυχώς, η Αριστερά αποδείχτηκε μια δύναμη καταστροφής. Η ελπίδα «χάθηκε» εκείνη την Δευτέρα του Γενάρη του 2015, την πρώτη ημέρα της Αριστεράς στην εξουσία. Επιστρέφει την Δευτέρα 8 Ιουλίου…

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]