8ος χρόνος, ημέρα 2392η
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Βυζάντιο στην Κουμουνδούρου

Η εξαγγελία Τσίπρα για θέσπιση ανώτατου ορίου τριών θητειών και εν συνεχεία απώλεια του δικαιώματος να είναι κάποιος υποψήφιος
στα ψηφοδέλτια κρύβει έναν μοναδικό βυζαντινισμό! Πρώην υπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές ψάχνονται από την ώρα που το είπε ποιος θα φαγωθεί δια του εκσυγχρονισμού και της αναδρομικής ισχύος του μέτρου!

Η ασάφεια για το χρόνο έναρξης υπολογισμού της 12ετίας είναι το πρώτο κλειδί. Ως χρόνος έναρξης της 12ετίας εκτιμάται ότι θα είναι το 2009. Βέβαιο το εμφανίζουν καλά πληροφορημένες πηγές της Κουμουνδούρου. Αλλά παίζει εξίσου να τεθεί ως αφετηρία το 2013 οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το Ιδρυτικό του Συνέδριο.

Αν αποφασιστεί το 2009 ο Αλέξης Τσίπρας θα κουνήσει μαντήλι στους περισσότερους παλιούς συντρόφους που έχουν συμπληρωμένες τρεις συνεχόμενες θητείες στη Βουλή αλλά και στο ευρωκοινοβούλιο.

Αν πάλι αποφασιστεί το 2013 οι περισσότεροι θα μπορούν να θέσουν ξανά υποψηφιότητα πλην του Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος είναι απ' αυτούς που στηρίζουν την πρόταση.

Είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση όλοι μπορούν να έχουν μια έξτρα ζωή αν το θελήσει ο πρόεδρος ή η Κεντρική Επιτροπή του προέδρου! Να το πάρουμε από την αρχή για να καταλάβουμε. Στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιβληθεί ο κανόνας τρεις θητείες και μετά κάποιος δεν θα έχει δικαίωμα να είναι ξανά υποψήφιος είτε στη Βουλή είτε στην ευρωβουλή.

Από τον κανόνα αυτόν εξαιρείται – φυσικά – ο πρόεδρος που θα εκλεγεί από τα μέλη του κόμματος. Επίσης, θα εξαιρούνται τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που θα εκλεγούν επίσης από τα μέλη του κόμματος.

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής θα μπορούν να αποφασίσουν εξαιρέσεις για τους υπόλοιπους! Καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής ότι στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται για τη μεγάλη σφαγή και για μια σειρά άλλων πραγμάτων.

Στο προσχέδιο καταστατικού υπάρχει επίσης πρόβλεψη για πλαφόν 30% για τη συμμετοχή αξιωματούχων υπουργών, βουλευτών, δημάρχων κοκ στην Κεντρική Επιτροπή.

Για επιλογή των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δημόσια αξιώματα με συμμετοχή των μελών και σε αρκετές περιπτώσεις των φίλων του! Και για «διεξαγωγή προκριματικής εκλογής στις περιπτώσεις κατάρτισης των συνδυασμών υποψηφίων για της βουλευτικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές, εφ’ όσον διεξάγονται με το σύστημα της «κλειστής λίστας», αλλά και δυνητικά για την επιλογή των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων».

Πάρτε ποπ κορν.