ΥΠΕΞ για απειλές Χεζμπολάχ κατά Κύπρου: Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη στον αδελφό λαό της Κύπρου
Eurokinissi
Eurokinissi

ΥΠΕΞ για απειλές Χεζμπολάχ κατά Κύπρου: Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη στον αδελφό λαό της Κύπρου

«Την αμέριστη αλληλεγγύη της προς την Κυβέρνηση και τον αδελφό λαό της Κύπρου» εξέφρασε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τις απειλές που διατύπωσε η Χεζμπολάχ για την Κύπρο.

«Η απειλή χρήσης βίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Με αφορμή τις απειλές που διατυπώθηκαν κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ελλάδα εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της προς την Κυβέρνηση και τον αδελφό λαό της Κύπρου. Η απειλή χρήσης βίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ προειδοποίησε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ότι σε περίπτωση που οι εχθροπραξίες με τον ισραηλινό στρατό κλιμακώνονταν σε έναν ευρύτερο πόλεμο, τότε οι «μαχητές του κινήματος», όπως τους αποκάλεσε, θα αγωνίζονταν «χωρίς κανόνες» και «χωρίς περιορισμούς».

Διεμήνυσε ότι πουθενά στο Ισραήλ δεν θα υπήρχε ασφάλεια από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, κάνοντας λόγο ακόμη και για ενδεχόμενους στόχους στη Μεσόγειο Θάλασσα. «Ο (ισραηλινός) εχθρός γνωρίζει πολύ καλά ότι είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα! Γνωρίζει ότι κανένα μέρος (…) δεν θα γλιτώσει από τους πυραύλους μας», είπε ο Νασράλα, συμπληρώνοντας ότι το Ισραήλ θα πρέπει «να μας περιμένει από ξηρά, θάλασσα και αέρα».

Ν. Χριστοδουλίδης για απειλές Χεζμπολάχ: Η Κύπρος δεν εμπλέκεται σε πολεμικές συρράξεις

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, ο οποίος απείλησε να εμπλέξει την Κύπρο στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής, έστειλε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σημειώνοντας ότι η χώρα του αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, όταν εκλήθη να απαντήσει στις «απειλές» του επικεφαλής της Χεζμπολάχ στο Λίβανο Χασάν Νασράλα.