Προκλητικό πρωτοσέλιδο της Hurriyet για το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι

Προκλητικό πρωτοσέλιδο της Hurriyet για το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι

Για «πρόκληση, παρενόχληση και πανικό στο Αιγαίο» κάνει λόγο το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, η οποία επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως την αλήθεια για το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της σήμερα Σάββατο (7/1) αναφέρεται στο επεισόδιο στο Φαρμακονήσι, κατά το οποίο τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού, με αποτέλεσμα οι άνδρες του να προχωρήσουν σε προειδοποιητικές βολές.

Στο πρωτοσέλιδό της η Hurriyet και σε άρθρο υπό τον τίτλο «Πρόκληση, παρενόχληση και πανικός στο Αιγαίο» υποστηρίζει ότι «ελληνικό σκάφος πυροβόλησε Τούρκους αλιείς».

Σύμφωνα με το προκλητικό άρθρο, το «σκάφος του Λιμενικού της Ελλάδας παρενόχλησε τους Τούρκους αλιείς στα ανοιχτά στα Δίδυμα και έριξε προειδοποιητική βολή».

Προστίθεται δε ότι «μόλις η Τουρκία απάντησε, άμεσα προκλήθηκε φόβος και πανικός στην Αθήνα».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε ότι η «Ελλάδα πυροβόλησε εναντίον ψαράδων μας» και πως «δεν θα το αφήσουμε χωρίς απάντηση».

«Εργαζόμαστε πραγματικά σκληρά για να τα επιλύσουμε μέσω διαλόγου. Δυστυχώς δεν λάβαμε θετική απάντηση από τη γειτονική Ελλάδα. Όπως δεν ήρθαν, προσπαθούν να μας κατηγορήσουν με κάποιες δικές τους έννοιες. Από την Ελλάδα, που όπλισε τα νησιά και διέλυσε το status quo. Μόλις χθες πυροβόλησαν τους ψαράδες μας.

Προκλητική η Ελλάδα μέρα νύχτα. Κάνουν τα πάντα, τα κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. Δεν αφήνουμε καμία παρενόχληση που μας γίνεται αναπάντητη.

Λέμε ότι πριν πέσει το χιόνι στα βουνά που εμπιστεύεσαι, βάλε το μυαλό σου σωστά και τα πόδια σου στη γη. Τους προειδοποιήσαμε και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε.

Αφήστε την προκλητική σας στάση. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Ας μιλήσουμε, λέμε. Δυστυχώς, βλέπουμε ένα πρόβλημα από την άλλη πλευρά ως προς αυτό. Το κάνατε αυτό στην ιστορία, οι συνέπειες είναι γνωστές», ανέφερε χαρακτηριστικά.