ΓΕΕΘΑ: Συνεκπαίδευση Ελλήνων και Ισραηλινών πιλότων (pics&vid)

ΓΕΕΘΑ: Συνεκπαίδευση Ελλήνων και Ισραηλινών πιλότων (pics&vid)

Συνεκπαίδευση LIVEX (Live Exercise) μεταξύ Μαχητικών Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας Ελλάδας και Ισραήλ διεξήχθη την Τρίτη 23 Μαΐου στην ευρύτερη περιοχή νότια της Κρήτης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων και υλοποίησης του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας των δύο χωρών.

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στη συνεκπαίδευση με 53 εξόδους μαχητικών αεροσκαφών F-16, ενώ από πλευράς Ισραήλ συμμετείχαν 2 αεροσκάφη Εναέριου Αεφοδιασμού B707 Tanker της 120 Squadron (Desert Giants).

Η διεξαγωγή της δραστηριότητας αποσκοπούσε στην εκπαίδευση, εξοικείωση και συντονισμό των πληρωμάτων αεροσκαφών F-16 σε διαδικασίες Εναέριου Ανεφοδιασμού (Air to Air Refueling - AAR) κατά την ημέρα και τη νύχτα.

H εν λόγω συνεκπαίδευση, η οποία διεξάγεται 2 φορές κατ’ έτος στο πλαίσιο υλοποίησης του ΠΑΣ Ελλάδας και Ισραήλ, συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και στην αναβάθμιση της πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνέργειας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο Χωρών.