Σεισμός στην Τουρκία: «Ευχαριστώ» του Καλίν στον Μητσοτάκη
AP
AP

Σεισμός στην Τουρκία: «Ευχαριστώ» του Καλίν στον Μητσοτάκη

Ευχαριστίες στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη συμπαράσταση και την υποστήριξη της Ελλάδας προς την Τουρκία, στις δύσκολες στιγμές που περνά η γειτονική χώρα, μετά τον φονικό σεισμό, απευθύνει ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.

«Κύριε πρωθυπουργέ, σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας» αναφέρει στο Twitter ο Ι. Καλίν.

Τις πρώτες ώρες μετά τον σεισμό ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε εκφράσει στο twitter τη θλίψη του, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα κινητοποιεί τους πόρους της και θα βοηθήσει άμεσα».

Για τη συμβολή και τη στάση της στην ανθρωπιστική τραγωδία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία ευχαρίστησε την Ελλάδα και η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, χθες Πέμπτη.

Σε σχετικό tweet η πρεσβεία αναφέρει «σας ευχαριστούμε πολύ», κοινοποιώντας την ανάρτηση του υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για την αποστολή υγειονομικού και ιατροφαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης.

Ισχυρή αλληλεγγύη

«Η Ελλάδα επέδειξε ισχυρή αλληλεγγύη προς την Τουρκία, η οποία επλήγη από δύο φονικούς σεισμούς τη Δευτέρα», ανέφερε από την πλευρά του το ειδησεογραφικό δίκτυο Anadolu.

Επισημαίνει παράλληλα ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους ηγέτες που τηλεφώνησαν στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να του μεταφέρουν τα συλλυπητήρια και τη στήριξη στο τουρκικό κράτος και έθνος».

Διαβάστε ακόμα:

Τουρκική πρεσβεία για ελληνική βοήθεια: «Ευχαριστούμε πολύ»