Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχη - Δεν έχει δουλειά να εμπλέκεται με Αίγυπτο
Shutterstock
Shutterstock

Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχη - Δεν έχει δουλειά να εμπλέκεται με Αίγυπτο

Σε νέα προκλητική του δήλωση, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις κακές σχέσεις της Τουρκίας» με τις χώρες της Μέσης Ανατολής. «Τους χαλάσαμε τα σχέδια», διαμήνυσε. 

Αναλυτικά, αισιόδοξος ότι θα προχωρήσει η εξομάλυνση με την Αίγυπτο εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε νέους στο Ικόνιο, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι στο Κατάρ εκτός από χειραψία είχε και συνάντηση 30-45 λεπτών με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Σίσι.

«Πραγματοποιούν εκστρατείες εναντίον μας»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, επιχειρώντας να τον απαξιώσει. Όπως είπε, «η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχη. Μιλάει συνεχώς εδώ και εκεί για εμάς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πραγματοποιούν διάφορες εκστρατείες (εναντίον μας)».

Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το κυπριακό ειδησεογραφικό δίκτυο Sigmalive, τόνισε ότι «οι σχέσεις Τουρκίας-Αιγύπτου είναι πολύ πιο βαθιές» και ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα, που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί για το συμφέρον της τις κακές σχέσεις της Τουρκίας με τις χώρες της περιοχής, δεν έχει καμία δουλειά να εμπλέκεται».

«Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή τη δυναμική σε άλλους. Δεν έχει δουλειά η Ελλάδα να εμπλέκεται εδώ πέρα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι θα υπάρξουν καλές εξελίξεις», πρόσθεσε.

«Χαλάσαμε τα παιχνίδια τους»

Παράλληλα, ανέφερε ότι «υπήρξαν κάποιοι που ήθελαν να μετατρέψουν τη δυσαρέσκειά μας απέναντι στις χώρες του Κόλπου κατά το δοκούν», και υποστήριξε ότι «όταν οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν, τα παιχνίδια τους χάλασαν».

Σχετικά με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέφερε ότι «οι σχέσεις μαζί τους βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση» και ότι ελπίζει «να γίνουν ακόμη καλύτερες».

«Φυσικά, ταράζουμε ορισμένους κύκλους», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως «έχει μπει σε καλό δρόμο το θέμα με την Αίγυπτο και έτσι μπορεί να μπει στον ίδιο δρόμο και με τη Συρία. Δεν υπάρχουν μνησικακίες στην πολιτική», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ερντογάν: Είχα στενές συνομιλίες με τον Σίσι, τώρα αναλαμβάνουν οι υπουργοί

Τα μηνύματα σε Λιβύη και τα σενάρια τουρκικής αντίδρασης μέσω… Τρίπολης