Έβρος: Εντείνονται τα μέτρα θωράκισης των ελληνικών συνόρων
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Έβρος: Εντείνονται τα μέτρα θωράκισης των ελληνικών συνόρων

Στην ενίσχυση των μέτρων αποτροπής εισόδου, σε ελληνικό έδαφος, των παράτυπων μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στον Έβρο, προχώρησε το Υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Open, στα σημεία όπου δεν υπάρχει το τείχος και τα σύνορα είναι πιο εύκολα να παραβιαστούν έχουν τοποθετηθεί συρματοπλέγματα «κονσερτίνες», τουρμπίνες του στρατού αλλά και σιδερένια εμπόδια.

Επίσης, έχει μεταφερθεί από την Αθήνα στο Σουφλί με αεροπλάνο C-27 της πολεμικής αεροπορίας ειδικό ραντάρ το οποίο έχει τη δυνατότητα επιτήρησης κάθε κίνησης σε απόσταση 40 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τους συνοριοφύλακες ακούγονται από πλευράς Τουρκίας οι στρατοχωροφυλακή να καλεί τους μετανάστες με μεγάφωνα να γυρίσουν πίσω, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των μεταναστών που παραμένουν σε νησίδα, στον Έβρο, λόγω της πυκνής βλάστησης.

Στο μεταξύ, τον περιορισμό της δράσης των ΜΚΟ και στο ρόλο που παίζει η καθεμία, ζητούν οι Συνοριοφύλακες με αφορμή και όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό στον Έβρο.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου Δημήτρης Δερβεντλής μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για τα αλλεπάλληλα γεγονότα και επισήμανε ότι «θα πρέπει να αφήσουν την αστυνομία, το στρατό και τη συνοριοφυλακή,  να κάνουν τη δουλειά τους ενώ  θα πρέπει να βρεθεί  τρόπος ώστε να περιορισθεί τη δράση των ΜΚΟ».

«Μου προκαλεί θλίψη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας «να μαθαίνουμε ότι όλοι ειδοποιούνται από τις ΜΚΟ .Ας αφήσουμε τις υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους και ας μην κάνουμε τηλεοπτική προβολή των επιχειρήσεων της ΕΑ. Την φύλαξη των συνόρων δεν την έχουν επωμισθεί οι ΜΚΟ αλλά ο Ελληνικός Στρατός η Ελληνική Αστυνομία και η Συνοριοφυλακή», υπογράμμισε.

Σε άλλο σημείο ο κ. Δερβεντλής ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ενισχυθούν οι υπηρεσίες της ΑΔ Ορεστιάδας με αποσπάσεις συναδέλφων από το εσωτερικό της χώρας, κάτι που αποδεικνύει, όπως είπε, ότι «πρέπει αν είμαστε σε επαγρύπνηση».