Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Αιγαίο, Κύπρο και Ανατ. Μεσόγειο

Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Αιγαίο, Κύπρο και Ανατ. Μεσόγειο

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ο οποίος διαμήνυσε πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει "κανένα τετελεσμένο γεγονός" σε Κύπρο, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ωστόσο ότι «η Άγκυρα είναι ανοιχτή στον διάλογο».

 Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επιτέθηκε κατά των ΗΠΑ λέγοντας ότι «η Τουρκία τονίζει ότι το PKK και το YPG είναι ίδιες τρομοκρατικές ομάδες και καλεί τις χώρες, ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, να κόψουν κάθε υποστήριξη στους τρομοκράτες».

Αντιδρώντας στις αναφορές ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) χρησιμοποίησαν «χημικά όπλα» στις στρατιωτικές επιδρομές τους σε Συρία και Ιράκ υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν χημικά όπλα και πυρομαχικά στον κατάλογο των TAF, ούτε όπλα και πυρομαχικά που απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες» κάνοντας λόγο για «ψέμματα, λάσπη και εκστρατείες συκοφαντίας», ενώ χαρακτήρισε όσους τα αναφέρουν... «προδότες»

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα συνελήφθη η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας Σεμπνέμ Κορούρ Φιντζαντζί για προπαγάνδα υπέρ του ΡΚΚ και μια εβδομάδα μετά το αίτημά της για έρευνα σχετικά με ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων από τον τουρκικό στρατό στο Ιράκ, εναντίον Κούρδων ανταρτών του PKK.

Έφτασε επίσης στο σημείο να διαψεύσει πως οι επιθέσεις γίνονται εναντίον των Κούρδων ειδικά μετά την επίθεση στο Ταξίμ, λέγοντας πως πρόκειται για μια «μαύρη προπαγάνδα». «Οι Κούρδοι είναι αδέλφια μας» είπε και χαρακτήρισε συκοφαντία το ότι  «ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας είναι εναντίον των Κούρδων αδερφών μας», όπως είπε.

Στο σημείο αυτό ανακοίνωσε ότι «3.585 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί από την αρχή του τρέχοντος έτους και συνολικά 36.854 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί στη χώρα από τις 24 Ιουλίου 2015, στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία».