Ξεκίνημα εβδομάδας με μικτά πρόσημα στην Ασία

Ξεκίνημα εβδομάδας με μικτά πρόσημα στην Ασία

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις πρώτες συναλλαγές τις εβδομάδας οι κυριότεροι ασιατικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές κινούνται επιφυλακτικά αξιολογώντας τις εξελίξεις σχετικά με την πορεία της πανδημίας, ενώ αναμένουν τις κινήσεις τις Fed γύρω από την αύξηση επιτοκίων που έχει προαναγγείλει.

Ειδικότερα, ο Kospi στην Νότια Κορέα έκλεισε με απώλειες 0,95% στις 2.926 μονάδες ενώ ο Kosdaq της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 1,49% ολοκληρώνοντας στις 980,38 μονάδες.

Αντίθετα, οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν ανοδικά διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες, με τον Shanghai composite στο +0,39% στις 3.593 και τον Shenzhen στο +0,44% και τις 14.406 μονάδες.

Ο ASX 200 στην Αυστραλία ολοκλήρωσε πέριξ του αμετάβλητου στις 7.447 μονάδες με -0,08%, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ είχε την απόδοση της ημέρας με +1,08% στις 23.746 μονάδες, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei ήταν κλειστός λόγω αργίας.

Οι εξορυκτικές εταιρείες κινήθηκαν ανοδικά με την Rio Tinto στο +2,28%, τη Fortescue στο +1,33% και τη BHP στο +2,4%, ενώ αντίθετα βαρίδι στις σημερινές συναλλαγές ήταν ο τίτλος της China Life Insurance στο Χονγκ Κονγκ που σημείωσε απώλειες 1,5% καθώς όπως μετέδωσε το Reuters οι αρχές στο Πεκίνο έθεσαν υπό έρευνα τον πρόεδρο της Wang Bin.

Τέλος, με άλμα σχεδόν 20% έκλεισε η Shimao Group, με φόντο δημοσίευμα της κινεζικής εφημερίδας Caixin που ανέφερε ότι ο όμιλος ανάπτυξης ακινήτων προχωράει στην πώληση όλων των οικιστικών και εμπορικών του project.