Τρίτη ημέρα απωλειών για S&P 500 και Nasdaq

Τρίτη ημέρα απωλειών για S&P 500 και Nasdaq

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους S&P 500 και Nasdaq να σημειώνουν αρνητική επίδοση για τρίτη διαδοχική ημέρα.

Ο κλάδος της τεχνολογίας που είχε καταγράψει σημαντικές απώλειες το τελευταίο διάστημα σήμερα έκλεισε σε θετικό έδαφος, κάτι που όμως δεν πέτυχαν οι άλλοι κλάδοι δραστηριότητας που διαπραγματεύονται στα ταμπλό.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 109,41 μονάδες ή 0,19% κλείνοντας στις 24.181 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq  σημείωσε απώλειες 13,15 μονάδων ή 0,19% και έκλεισε στις 6.762 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε τη συνεδρίαση με απώλειες 9,87 μονάδων ή 0,37% στις 2.630 μονάδες.

Παρά το γεγονός ότι η Wall Street υποδέχτηκε θερμά την έγκριση του φορολογικού νομοσχεδίου, δεν λείπουν οι φωνές που εκφράζουν τις αμφιβολίες τους. Αμφιβάλλουν για το κατά πόσο οι φορολογικές περικοπές μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν μια ήδη ισχυρή αμερικάνικη οικονομία η οποία αυξάνεται στο 3,3% και πλησιάζει στην πλήρη απασχόληση. «Θα μπορούσαν τα οφέλη να είναι λιγότερα από αυτά που ονειρεύονταν οι επενδυτές»; Σχολιάζει χαρακτηριστικά ανώτερος αναλυτής της αγοράς.

Στα μάκρο της ημέρας, στις 57,4 μονάδες υποχώρησε ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI του ISM τον Νοέμβριο με τους αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις να κάνουν λόγο για 59 μονάδες.

Την ίδια ώρα, υποχώρησε στις 54,5 μονάδες τον Νοέμβριο ο δείκτης PMI Υπηρεσιών της Markit ενώ ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης υποχώρησε στις 54,5 μονάδες από 55,2 μονάδες τον Οκτώβριο.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Mastercard σημείωσε κέρδη 1,19% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ενός νέου προγράμματος αγοράς ιδίων κεφαλαίων 4 δισ. δολαρίων.

Την ίδια ώρα, κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των AutoZone Inc (+0,42%) και G-III Apparel Group Ltd (+13,80%) καθώς ανακοίνωσαν κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Νωρίτερα, καταγράφοντας μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις τους οι περισσότεροι από τους βασικούς ευρωπαϊκούς δείκτες, καθώς δεν διαφαίνεται πρόοδος στις συζητήσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μεγάλης Βρετανίας για το Brexit, προκαλώντας νευρικότητα στους επενδυτές.