Με κέρδη ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με την ώθηση που πήραν από τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων εταιρειών που συνεχίζουν να δημοσιεύονται αυτή την περίοδο.
Συγκεκριμένα, σημαντικές εταιρείες όπως η Goldman Sachs ή η Netflix ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών γεγονός που ενίσχυσε την τιμή των μετοχών τους.
Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου σήμερα κινούνται ανοδικά γεγονός που ωθεί τον κλάδο της ενέργειας σε μεγαλύτερα κέρδη.
Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 101,23 μονάδων ή 0,56% και βρίσκεται στις 18.187 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημειώνει κέρδη 63,83 μονάδων ή 1,23% βρίσκεται στις 5.264 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 17,33 μονάδες ή 0,58% και κινείται στις 2.144 μονάδες.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επενδυτών και αναλυτών αυτή την περίοδο βρίσκονται τα αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων εταιρειών καθώς έχουν άμεσο αντίκτυπο στα ταμπλό των μετοχών. Τεράστιο άλμα 47% κατέγραψαν τα κέρδη της Goldman Sachs (+1,96%) στο τρίτο τρίμηνο, καθώς η τράπεζα ανακάμπτει από το “αργό” ξεκίνημα του έτους.
Σύμφωνα με το MarketWatch, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 2,09 δισ. δολαρίων ή 4,88 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 1,43 δισ. δολαρίων ή 2,9 δολαρίων ανά μετοχή την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα έσοδα της Goldman Sachs διαμορφώθηκαν στα 8,17 δισ. δολάρια από 6,86 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν. Σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters οι αναλυτές ανέμεναν τη διαμόρφωση των εσόδων στα 7,42 δισ. δολάρια.
Στο μεταξύ, καλύτερα του αναμενόμενου τα αποτελέσματα της Netflix (+18,34%) στο τρίτο τρίμηνο καθώς ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. με τις πωλήσεις να υπερβαίνουν τα 2 δισ. για πρώτη φορά λόγω της επιτυχίας τηλεοπτικών εκπομπών, όπως το Stranger Things και το Narcos.
Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία εμφάνισε κέρδη 12 σεντς ανά μετοχή στο γ'' τρίμηνο, έναντι 7 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters ανέμεναν τα κέρδη της εταιρείας να διαμορφωθούν στα 6 σεντς ανά μετοχή.
Παράλληλα, μεγαλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη της BlackRock καθώς ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων παγκοσμίως ανακοίνωσε κέρδη γ'' τριμήνου 5,14 δολάρια ανά μετοχή και 2,84 δισ. δολάρια έσοδα.
Σύμφωνα με το Reuters, οι αναλυτές έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 5 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα 2,88 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με εκτίμηση της Thomson Reuters.
Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρησε ο δείκτης εμπιστοσύνης των κατασκευαστών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο ενώ είχε φτάσει σε υψηλά δεκαετίας το Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Κατασκευαστών των ΗΠΑ, ο σχετικός δείκτης υποχώρησε στις 63 μονάδες ενώ σημειώνεται πως κάθε μέγεθος άνω του 50 σηματοδοτεί ανάπτυξη στον κλάδο.
Νωρίτερα, σε θετικό έδαφος διαπραγματεύτηκε η πλειοψηφία των ασιατικών χρηματιστηρίων σήμερα, έπειτα από τα μικτά μακροοικονομικά νέα που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ.