Στο «ρυθμό» του πετρελαίου η Wall

Στο «ρυθμό» του πετρελαίου η Wall

Με απώλειες συνεχίζεται η συνεδρίαση της Wall Street που τις τελευταίες δύο εβδομάδες κινείται στο ρυθμό του πετρελαίου. Και ενώ χτες το πετρέλαιο σημείωσε ισχυρά κέρδη που έδωσαν ώθηση στη Wall, σήμερα η βουτιά που πραγματοποιεί, την επηρεάζει αρνητικά.

Οι ανησυχίες για την πλεονασματική παγκόσμια προσφορά, επανήλθαν μετά την έκθεση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου που έδειξε αύξηση κατά 2,9 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Παράλληλα ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας μιλώντας σε δημοσιογράφους έκανε λόγο πως ελλείψει περιορισμών στην παραγωγή πετρελαίου, η χώρα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε επίπεδο ζήτησης και αν προκύψει.

Αυτή την ώρα, ο βιομηχανικό δείκτης Dow Jones χάνει 61 μονάδες (0,34%) και κινείται στις 17.660 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 24 μονάδων (0.47%) στις 5.084 μονάδες. Ο  S&P 500 χάνει 8 μονάδες (0,40%) και κινείται στις 2.070 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση κατά 0,9% κατέγραψαν οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών το Νοέμβριο με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 106,9 μονάδες. Με τον όρο εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών εννοούμε τις πωλήσεις που έχουν συμφωνηθεί σε συμβόλαιο αλλά ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Οι εκκρεμείς πωλήσεις για το Νοέμβριο είναι 2,7 υψηλότερες από το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι παρόλο που η πτώση αυτό το μήνα ήταν η πρώτη μετά από δύο μήνες.

Στα εταιρικά νέα, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις μετοχές της Amazon.com Inc (-0,10%) και της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet Inc ( -0,24%) που χτες σημείωσαν υψηλά έτους.

Η μετοχή της Pep Boys - Manny Moe & Jack χάνει 2,77 % μετά τον πλειοδοτικό πόλεμο για την εξαγορά της που ξέσπασε πριν λίγες μέρες μεταξύ της ιαπωνικής Bridgestone και του ακτιβιστή – επενδυτή Carl Icahn. Χτες η προσφορά του Icahn που ξεπέρασε το ένα δις. δολάρια, ανάγκασε την Bridgestone να υποχωρήσει.

Σε άλλα εταιρικά νέα, αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ κατέθεσε η φαρμακευτική εταιρεία KaloBios Pharmaceuticals Inc, η οποία απέλυσε νωρίτερα αυτό το μήνα τον διευθύνοντα σύμβουλό της Martin Shkreli.