Mε κέρδη για τους τρεις βασικούς δείκτες συνεχίζεται η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για τη Wall Street με το πετρέλαιο να πραγματοποιεί νέο ράλι από το πρωί στον απόηχο των χθεσινοβραδινών δηλώσεων της επικεφαλής της Fed κ. Yellen που τόνωσαν την αισιοδοξία των επενδυτών καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η αμερικάνικη οικονομία αφήνει πίσω της την ύφεση.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 59 μονάδες (0,34%) κινούμενος στις 17.600 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει κέρδη 7 μονάδων (0,13%) βρίσκεται στις 4.854 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 7 μονάδες (0,38%) και κινείται στις 2.049 μονάδες.
Αυτή την ώρα το συμβόλαιο αργού πετρελαίου WTI παραδόσεως Μαΐου κερδίζει 2,05 δολάρια ή 5,50 % και συναλλάσσεται στα 39,30 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Στο μεταξύ, το Γιεν υποχώρησε έναντι των άλλων νομισμάτων μετά τις κινήσεις της κυβέρνησης να ανακόψει την ανοδική του πορεία κατά την οποία «έριξε» το δολάριο στη μεταξύ τους ισοτιμία σε χαμηλό 18 μηνών. Η κ. Janet Yellen σχολίασε πως η αμερικάνικη οικονομία στηρίζεται σε στέρεες βάσεις και πως δεν είναι «μια οικονομία φούσκα».
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να διατηρεί μια προσεκτική και βαθμιαία προσέγγιση ως προς την αύξηση των επιτοκίων, κάτι το οποίο είχε υποστηρίξει η επικεφαλής της Fed την προηγούμενη εβδομάδα.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Under Armour Inc εκτοξεύεται κατά 96,7% μετά το split που προχώρησε η εταιρεία όπου για κάθε μια μετοχή κλάσης C πλέον οι κάτοχοί τους θα έχουν δύο.
Η μετοχή της Depomed Inc κάνει άλμα 15,73% μετά την αποκάλυψη της Starboard Value ότι κατέχει το 9,8% των θυγατρικών της.
Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων η μετοχή της Gap Inc. κάνει βουτιά 12% μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις της υποχώρησαν το Μάρτιο. Μεγάλες απώλειες και για τη μετοχή της Ruby Tuesday Inc. καθώς σημειώθηκε διεύρυνση των ζημιών της για το τελευταίο τρίμηνο.
Στο μεταξύ, διατηρούν τα κέρδη τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τις απώλειες των τελευταίων συνεδριάσεων, κυρίως λόγω των κερδών της τιμής του πετρελαίου, αλλά και της αύξησης του εμπορικού ισοζυγίου στη Γερμανία το οποίο ήταν καλύτερο του αναμενόμενου.