Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στις επόμενες κινήσεις της Fed σχετικά με τα επιτόκια προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουν κάθε «στοιχείο» που έχουν στη διάθεσή τους.
Προς αυτή την κατεύθυνση, αναμένουν σήμερα την έκθεση Beige Βook για τον Αύγουστο της Fed που θα δημοσιευτεί σήμερα καθώς και τις τοποθετήσεις επιφανών αξιωματούχων της Κεντρικής Τράπεζας που ενδεχομένως να φανερώσουν τις προθέσεις τους.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 52,53 μονάδες ή 0,27% και βρίσκεται στις 18.486 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που χάνει 3,83 μονάδες ή 0,07% βρίσκεται στις 5.272 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 4,96 μονάδες ή 0,23% και κινείται στις 2.182 μονάδες.
Την ανάγκη σταδιακής αύξησης των επιτοκίων επανέλαβε ο πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, John Williams, τονίζοντας την «καλή κατάσταση» της αμερικανικής οικονομίας. Σύμφωνα με το Reuters, ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι καλύτερο να αυξηθούν με σταδιακό ρυθμό τα επιτόκια νωρίτερα, παρά αργότερα».
Στα μάκρο της ημέρας, σε ιστορικό υψηλό βρέθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Απασχόλησης των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, «άνοιξαν» 5,87 εκατ. θέσεις εργασίας ενώ οι προσλήψεις αυξήθηκαν στις 5.23 εκατ. από 5,17 εκατ. τον Ιούνιο.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple κερδίζει 0,11% με την εταιρεία να αναμένεται να παρουσιάσει το νέο iPhone 7 σε εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο.
Την ίδια ώρα, ράλι 4,67% για τη μετοχή της Chipotle Mexican Grill Inc. μετά την ανακοίνωση πως η εταιρεία Pershing Square Capital Management LP του Bill Ackman αγόρασε το 9,9% των μετοχών της.
Νωρίτερα, με κέρδη διαπραγματεύτηκαν και σήμερα η πλειονότητα των ασιατικών χρηματιστηρίων, παρά τα αρνητικά μακροοικονομικά νέα που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ.