Ανάκαμψη με σημαντικά κέρδη μετά από δύο μέρες για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street με την ώθηση που πήραν από τα ισχυρά μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα αλλά και την «επικράτηση» της Hillary Clinton στη χθεσινή πρώτη τηλεμαχία έναντι του Donald Trump.
Ωστόσο, η σημαντική υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου άσκησε πιέσεις στον κλάδο της ενέργειας καθώς φαίνεται να εξανεμίζονται οι ελπίδες των επενδυτών για επίτευξη συνεννόησης μεταξύ των κυριότερων παραγωγών πετρελαίου ώστε να σταθεροποιηθεί η αγορά.
Στη λήξη της συνεδρίασης, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 133,47 μονάδες ή 0,74% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 18.228 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημείωσε κέρδη 48,22 μονάδων ή 0,92% έκλεισε στις 5.307 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 13,83 μονάδες ή 0,64% στις 2.159 μονάδες.
Χθες πραγματοποιήθηκε το debate μεταξύ των υποψηφίων για το Προεδρικό χρίσμα με την Hillary Clinton να κερδίζει τις εντυπώσεις όπως αναφέρουν τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα που πραγματοποίησαν σχετικές δημοσκοπήσεις αμέσως μετά τη λήξη του.
Σύμφωνα με τους ξένους ανταποκριτές, η Hillary Clinton ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη, φάνηκε και από το γεγονός ότι μονίμως ανέτρεχε στις σημειώσεις που είχε μπροστά της ενώ στην ενενηντάλεπτη τηλεμαχία δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, οπότε αυτό θα τη βοηθήσει στο θέμα των αμφιβολιών γύρω από το θέμα της υγείας της.
Την ίδια ώρα, σε μείωση των εκτιμήσεών της για την τιμή του πετρελαίου WTI για το υπόλοιπο του 2016 προχώρησε η Goldman Sachs, προειδοποιώντας πως τα αποθέματα θα συνεχίζουν να ξεπερνούν τη ζήτηση ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών στο Αλγέρι αυτή την εβδομάδα.
Στο μεταξύ Ιράν και Σαουδική Αραβία υποβάθμισαν τη σημαντικότητα των συναντήσεων στο Αλγέρι μεταξύ μελών και μη μελών του OPEC χαρακτηρίζοντας τον χαρακτήρα τους ως συμβουλευτικό και όχι ως δεσμευτικό.
Στο μέτωπο των μάκρο,στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2007 βρέθηκε τον Σεπτέμβριο ο δείκτης για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board σκαρφάλωσε στις 104,1 μονάδες το Σεπτέμβριο από 101,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Στα εταιρικά νέα, πάλι στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η μετοχή της Deutsche Bank που στις ηλεκτρονικές συναλλαγές έχανε 2,9% διευρύνοντας τις απώλειες της μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Καγκελάριο Merkel να μην εγκρίνει βοήθεια προς τον τραπεζικό κολοσσό. Ωστόσο σήμερα έκλεισε με οριακά κέρδη 0,59%
Παράλληλα η μετοχή της Nike κέρδισε 1,76% με τους επενδυτές να αναμένουν την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης.
Νωρίτερα, με απώλειες ολοκλήρωσαν για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι ευρωπαϊκοί δείκτες, παρά το θετικό κλίμα που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια, έπειτα και από τα καλά μακροοικονομικά νέα που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ σχετικά με την καταναλωτική εμπιστοσύνη, η οποία έφθασε στο υψηλότερο σημείο από το 2007.