Ευαγγελισμός: Χωρίς ράντζα οι τελευταίες εφημερίες
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ευαγγελισμός: Χωρίς ράντζα οι τελευταίες εφημερίες

Το Liberal.gr στις 30 Ιανουαρίου είχε γράψει πως το Υπουργείο Υγείας είχε βάλει σε προτεραιότητα το «συμμάζεμα» των ράντζων από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και ήδη το πλάνο υλοποιείται.

Σε ανάρτηση του ο διοικητής του Ευαγγελισμού, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, επιβεβαίωσε πως πλέον οι εφημερίες γίνονται χωρίς την παρουσία ράντζων. «Ο Ευαγγελισμός από χθες για πρώτη φορά μηδένισε τα ράντζα και αυτός θα είναι ο κανόνας από εδώ και μπρος. Τέρμα οι άθλιες εικόνες που πλέον θα αποτελούν εξαίρεση και πιθανά κάτι περιστασιακό για λίγες ώρες. Έχουμε σχέδιο και το υλοποιούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος, o υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ανέφερε σε δηλώσεις του στο MEGA ότι επίσης ότι ο «Ευαγγελισμός» στις τελευταίες εφημερίες του λειτούργησε χωρίς ράντζα, καθώς λειτούργησε και το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ για ενίσχυση. 

«Την επόμενη εβδομάδα μπαίνουν δύο έως τρεις ιδιωτικές δομές που θα υποστηρίξουν τα νοσοκομεία Λαϊκό, Γεννηματά και Αττικό. Το Αττικό είναι η πιο δύσκολη περίπτωση, τα υπόλοιπα νοσοκομεία έχουν λίγες επικουρικές κλίνες» σχολίασε ο κ. Πλεύρης.

Όπως ανέφερε το Liberal.gr, έπειτα από σχεδόν ενάμιση μήνα διαβουλεύσεων, σχεδιασμών και συσκέψεων σε πολιτικό και επιχειρησιακό επίπεδο, φαίνεται πως οι αρμόδιοι έχουν καταλήξει σε ένα σχέδιο για την αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία το οποίο περιλαμβάνει και δύο τουλάχιστον ιδιωτικές κλινικές, αν και ακόμη δεν φαίνεται να έχουν δοθεί οριστικά τα χέρια.

Στο επίκεντρο της επιχείρησης «διώξτε τα ράντζα» βρίσκεται το Αττικό νοσοκομείο στο Χαϊδάρι, το οποίο αναπτύσσει δεκάδες επικουρικές κλίνες (έτσι λέγονται επισήμως τα ράντζα) σε κάθε εφημερία. Η αποσυμφόρηση του Αττικού μοιάζει τελευταία με «στοίχημα» για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και κατ’ επέκταση για την κυβέρνηση. 

Διαβάστε επίσης:

Αθ. Πλεύρης στο LIberal: Η Υγεία με αριθμούς και όχι με τα fake news της αντιπολίτευσης