Πτώση στις ευρωαγορές λόγω αναστροφής του θετικού κλίματος

Πτώση στις ευρωαγορές λόγω αναστροφής του θετικού κλίματος

Πτωτικά έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς το θετικό κλίμα που παρατηρήθηκε στην αρχή της εβδομάδας ανεστράφη. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,21%, με τους περισσότερους κλάδους  στο κόκκινο. Οι μετοχές τροφίμων και ποτών υποχώρησαν κατά 0,83%, ενώ οι μετοχές των ορυχείων σημείωσαν άνοδο κατά 0,75%.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε με πτώση 0,22%, στις 18.726,76 μονάδες. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 0,09%, στις 8.416,45 μονάδες. Στο Παρίσι ο δείκτης CAC κινήθηκε πτωτικά κατά ο,67%, στις 8.141,46 μονάδες.. Στην περιφέρεια, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε τη συνεδρίαση με πτώση 0,64%, στις 34.603,61 μονάδες.

Τα στοιχεία ήταν σχετικά λίγα αυτή την εβδομάδα, αλλά οι επενδυτές προετοιμάζονται για την ανακοίνωση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την Τετάρτη, μαζί με την ανακοίνωση του πληθωρισμού στη Βρετανία που αναμένεται να δείξει απότομη πτώση του γενικού ποσοστού.

Ο Henrik Johnsson, συν-επικεφαλής του τομέα της EMEA στον επενδυτικό βραχίονα  της Deutsche Bank, δήλωσε ότι «οι επενδυτές μπορούν να δουν ότι τα επιτόκια πιθανότατα θα μειωθούν με την πάροδο του χρόνου, αλλά δεν θα μειωθούν επειδή έχουμε μαζική υποαπόδοση. Θα  μειωθούν επειδή ο πληθωρισμός επιβραδύνεται. Και το πιο σημαντικό είναι ότι οι επιδόσεις των εταιρειών είναι στην πραγματικότητα πολύ καλές».