Λονδίνο: Με πτώση έκλεισε ο FTSE
(AP Photo/Lefteris Pitarakis)
(AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Λονδίνο: Με πτώση έκλεισε ο FTSE

Με τις περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές να είναι κλειστές λόγω Πρωτομαγιάς, ο FTSE λολκλήρωσε τη συνεδρίαση της Μ.Τετάρτης με πτώση 0,28% και στις 8.121,24 μονάδες.

Παρ' όλα αυτά, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην ανακοίνωση των επιτοκίων της Fed, αφού η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίασή της αργότερα την Τετάρτη.

Η τελευταία απόφαση για τα επιτόκια έπεται της ανακοίνωσης για τη μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που έγινε την περασμένη Παρασκευή. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού, αλλά οι traders θα παρακολουθήσουν τη συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση με τον πρόεδρο Τζερόμ Πάουελ για ενδείξεις σχετικά με το πότε μπορεί να αλλάξει αυτή η στάση.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελών αυτοκινήτων Aston Martin η οποία ανακοίνωσε διογκούμενες ζημίες, και της GSK, η οποία αύξησε τις προβλέψεις για τα κέρδη της για το σύνολο του έτους.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 υποχώρησαν το βράδυ της Τρίτης, καθώς οι επενδυτές είναι εν αναμονή της Fed. 

Oι αγορές της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονταν για την απόφαση της Fed για τα επιτόκια. Οι περισσότερες ασιατικές αγορές είναι επίσης κλειστές την Τετάρτη λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς.