Κέρδη στις ευρωαγορές με ράλι ανόδου για τις μετοχές εξόρυξης
Shutterstock
Shutterstock

Κέρδη στις ευρωαγορές με ράλι ανόδου για τις μετοχές εξόρυξης

Την ώρα που η Βρετανία δείχνει να απομακρύνεται από την ύφεση, καταγράφοντας ανάπτυξη 0,1%, οι ευρωαγορές κινούνται ανοδικά ωθούμενες από το ράλι στις μετοχές των ορυχείων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,97% με τις μετοχές εξόρυξης να οδηγούν τα κέρδη, με άνοδο άνω του 2%, ενώ οι ασφαλιστικές μετοχές υποχωρούν 0,2%.

O DAX στη Φρανκφούρτη κινείται ανοδικά 1,07%, στο Λονδίνο ο FTSE καταγράφει άνοδο 0,8%, ο γαλλικός CAC είναι επίσης πάνω (+0,93%), όπως και ο FTSE MIB στο Μιλάνο (0,87%).

Στο μέτωπο των macro στοιχείων, η οικονομική παραγωγή της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο, εκπληρώνονταςτις προσδοκίες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, καταγράφοντας άλλο ένα σημάδι επιστροφής στην υποτονική οικονομική ανάπτυξη φέτος.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε την Πέμπτη σταθερά τα επιτόκια για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση και έδωσε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα για επερχόμενη μείωση επιτοκίων παρά την αβεβαιότητα για τις επόμενες κινήσεις της Fed.