Πτώση έως 1,6% στις ευρωαγορές
Shutterstock
Shutterstock

Πτώση έως 1,6% στις ευρωαγορές

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες των ευρωαγορών, με τους επενδυτές να αναμένουν την έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης της FED για τη νομισματική πολιτική.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 έκλεισε με απώλειες 1,24%, ο CAC 1,45%, o FTSE MIB 1,65%, ο FTSE 1,24% και ο Dax 1,23%.

Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου ηγήθηκαν των απωλειών   μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου της BP. Τα κέρδη ήταν χαμηλότερα από τα εξαιρετικά επίπεδα του 2022, όταν οι τιμές των ορυκτών καυσίμων εκτοξεύτηκαν σε απάντηση στην πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι μετοχές της BP σημείωσαν πτώση 4% καθώς οι έμποροι αφομοίωναν την έκθεση.

Παράλληλα, οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν άνοδο 1,1%, ανακτώντας μέρος της πτώσης που σημείωσαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης που αναμένονται αργότερα εντός της ημέρας.

Νωρίτερα, οι ασιατικές εκλογές έκλεισαν με μεικτά πρόσημα, με φόντο την εξαγορά της First Republic Bank από την JP Morgan.