Άνοδος στις ασιατικές αγορές με φόντο τις ΗΠΑ

Άνοδος στις ασιατικές αγορές με φόντο τις ΗΠΑ

Οι ασιατικές αγορές διαπραγματεύτηκαν υψηλότερα αφού ο S&P 500 έκλεισε σε νέο υψηλό για το 2023 και ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας, σημείωσε άνοδο 0,2% τον Μάιο και οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν κατά 4,6% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο του 2016.

Οι αγορές της Κίνας ήταν μικτές, με το Shanghai Composite 0,35% υψηλότερα και το Shenzhen Component οριακά χαμηλότερα. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,54%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei σημείωσε άνοδο 1,97% και διατήρησε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών δεκαετιών. Ο Topix κέρδισε 1,4%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,12% και ο Kosdaq ανέβηκε 1%, ενώ ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,33%.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις ΗΠΑ, και οι τρεις κύριοι δείκτες ανέβηκαν υψηλότερα, με τον Nasdaq Composite να προηγείται των κερδών και να σημειώνει άνοδο 1,02%, ενώ ο S&P 500 ήταν 0,62% υψηλότερος και ο Dow Jones Industrial Average  προσέθεσε 0,5%.

Βασικό επίκεντρο για την επόμενη εβδομάδα θα είναι η συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 13 και 14 Ιουνίου, ειδικά αφού η ανεργία αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, στο υψηλότερο σημείο από τον Οκτώβριο του 2021.