O Πάουελ «ωθεί» τη Wall Street

O Πάουελ «ωθεί» τη Wall Street

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους αναλυτές να αναμένουν με εξαιρετικό ενδιαφέρον την κατάθεση του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ στην οικονομική επιτροπή του Κογκρέσου.

Ήδη από το προσχέδιο της κατάθεσής του που δόθηκε στη δημοσιότητα, γίνεται σαφές ότι η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει στην μείωση των βασικών της επιτοκίων μέσα στον Ιούλιο, στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης της νομισματικής πολιτικής.

O κ. Πάουελ θα υποστηρίξει ότι αυξάνονται οι κίνδυνοι για την αμερικάνικη οικονομία και πως ο πληθωρισμός παραμένει κάτω από τον στόχο του 2%. Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση της αγοράς εργασίας είναι ισχυρή, ο κεντρικός τραπεζίτης θα επισημάνει ότι η επιβράδυνση των ξένων οικονομιών θα μπορούσε να επηρεάσει και την εγχώρια.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 185 μονάδες ή 0,69% και κινείται στις 26.967 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 83,4 μονάδες ή 1,02% στις 8.225 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 21,66 μονάδες ή 0,72% στις 3001,89 μονάδες.


Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της MSC Industrial Direct Co χάνει 5,56% με την εταιρεία να ανακοινώνει κέρδη και έσοδα τρίτου τριμήνου που υπολείπονταν των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Στον αντίποδα η μετοχή T-Mobile US Inc κερδίζει 3,79% καθώς από αύριο θα συναλλάσσεται στoν S&P 500 αντικαθιστώντας αυτή της Red Hat.

Νωρίτερα με μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον κινεζικό Shanghai Composite να χάνει 0,44%.