Ζελένσκι: Έτοιμος να μιλήσει με τον Πούτιν αλλά πρώτα να αποσυρθεί ο ρωσικός στρατός

Ζελένσκι: Έτοιμος να μιλήσει με τον Πούτιν αλλά πρώτα να αποσυρθεί ο ρωσικός στρατός

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, αναφέρθηκε και πάλι μετά από εβδομάδες στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, δηλώνοντας έτοιμος να μιλήσει με τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ωστόσο ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουν αποσυρθεί οι ρωσικές δυνάμεις από το ουκρανικό έδαφος. 

«Ως πρόεδρος, είμαι έτοιμος να μιλήσω με τον Πούτιν αλλά μόνο μ' αυτόν. Χωρίς κάποιον από τους μεσάζοντες του. Και στο πλαίσιο διαλόγου, όχι τελεσιγράφων», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ιταλικό κανάλι Rai 1. 

Η Ουκρανία και η Ρωσία δεν έχουν κάνει εκ του σύνεγγυς συνομιλίες από τις 29 Μαρτίου, ωστόσο σύμφωνα με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Μόσχας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, οι ειρηνευτικές συνομιλίες συνεχίζονταν από απόσταση. 

Ο Ζελένσκι απέρριψε το ενδεχόμενο να κάνει υποχωρήσεις για να εξασφαλίσει ειρήνη με τη Μόσχα, βοηθώντας έτσι να διασωθεί το γόητρο του Πούτιν, τονίζοντας ότι δεν θα έθετε σε κίνδυνο την εδαφική της ακεραιότητα 

«Φύγετε από αυτό το έδαφος στο οποίο έχετε εισβάλει από τις 24 Φεβρουαρίου. Αυτό είναι το πρώτο ξεκάθαρο βήμα για να μιλήσουμε για ο,τιδήποτε», τόνισε.