Ζελένσκι: Έτοιμος για διαπραγματεύσεις - Εάν αποτύχουν κίνδυνος για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Ζελένσκι: Έτοιμος για διαπραγματεύσεις - Εάν αποτύχουν κίνδυνος για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Έτοιμος να διαπραγματευτεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN o πρόεδρος της Ουκρανίας, προειδοποιώντας ταυτόχρονα  ότι εάν αποτύχουν οποιεσδήποτε απόπειρες διαπραγμάτευσης, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας θα οδηγήσει σε «έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις μαζί του. Ήμουν έτοιμος τα δύο τελευταία χρόνια. Και νομίζω ότι χωρίς διαπραγματεύσεις, δεν μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», ανέφερε ο Ζελένσκι στον Φαρίντ Ζακάρια του CNN σε συνέντευξή του την Κυριακή το πρωί.

«Αν υπάρχει μόνο 1% πιθανότητα να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, νομίζω ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία. Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Μπορώ να σας πω για το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων - σε κάθε περίπτωση, χάνουμε ανθρώπους σε καθημερινή βάση, αθώους ανθρώπους», συμπλήρωσε.

Υποστήριξε, δε, ότι ρωσικές δυνάμεις ήρθαν να μας εξοντώσουν τους Ουκρανούς, αναφέροντας ότι η αξιοπρέπεια του λαού και του στρατού απέδειξε ότι η Ουκρανία είναι σε θέση να καταφέρει ισχυρό πλήγμα στις ρωσικές δυνάμεις.

«Όμως, δυστυχώς, η αξιοπρέπειά μας δεν πρόκειται να διαφυλάξει τις ζωές. Επομένως, νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε σχήμα, οποιαδήποτε ευκαιρία για να έχουμε τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε, τη δυνατότητα να μιλήσουμε με τον Πούτιν. Αλλά αν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», κατέληξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.