YΠΕΞ Νέας Ζηλανδίας: Προτρέπει τους Νεοζηλανδούς στην Ουκρανία να φύγουν αμέσως

YΠΕΞ Νέας Ζηλανδίας: Προτρέπει τους Νεοζηλανδούς στην Ουκρανία να φύγουν αμέσως

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας προέτρεψε σήμερα όλους τους Νεοζηλανδούς που βρίσκονται στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν τη χώρα, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.

«Η Νέα Ζηλανδία δεν έχει διπλωματική εκπροσώπηση στην Ουκρανία και η ικανότητα της κυβέρνησης να παρέχει προξενική βοήθεια στους Νεοζηλανδούς της Ουκρανίας είναι επομένως πολύ περιορισμένη», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η κατάσταση αναφορικά με την ασφάλεια στην Ουκρανία θα μπορούσε να αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα και υπό αυτές τις συνθήκες οι Νεοζηλανδοί δεν θα πρέπει να βασίζονται σε βοήθεια για να εγκαταλείψουν τη χώρα», υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας.

Όπως επισημαίνεται, η προειδοποίηση ήρθε αφότου ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος αναχώρησε νωρίτερα από την Αυστραλία, δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πραγματοποιήσει εισβολή στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή και ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προέτρεψαν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Διαβάστε ακόμα:

Μ. Ζαχάροβα: Κάνει λόγο για «υστερία του Λευκού Οίκου» γύρω από την Ουκρανία

Περισσότερα από 30 ρωσικά πολεμικά πλοία απέπλευσαν από τα λιμάνια της Σεβαστούπολης και του Νοβοροσίσκ

Ρωσία: Κορυφαία πρόσωπα στην ενεργό παγκόσμια διπλωματία «αδυνατούν να διαβάσουν» τις συμφωνίες του Μινσκ

EE - ΗΠΑ: Εξετάζουν κυρώσεις σε τράπεζες, αλλά όχι και αποκλεισμό της Μόσχας από το σύστημα Swift

Μπλίνκεν: Εισβολή στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή

Γιατί μια σύγκρουση στην Ουκρανία φοβίζει τις αγορές