Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 19:08

-A +A

«Υψηλό» το επίπεδο κινδύνου από τον κορονοϊό - Αναθεώρησε ο ΠΟΥ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 19:08
«Υψηλό» το επίπεδο κινδύνου από τον κορονοϊό - Αναθεώρησε ο ΠΟΥ
-A +A

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διόρθωσε την εκτίμησή του από «μέτριο» σε «υψηλό», σε διεθνές επίπεδο, για το μέγεθος της απειλής που συνδέεται με τον κορονοϊό. Σήμερα επίσης επιβεβαιώθηκε και ο πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό στο Πεκίνο.

«Η εκτίμηση του ΠΟΥ για την επικινδυνότητα του κορονοϊού δεν άλλαξε σε σχέση με την τελευταία εκτίμηση που έγινε στις 22 Ιανουαρίου: πολύ αυξημένος στην Κίνα, υψηλός περιφερειακά και υψηλός σε διεθνές επίπεδο» ήταν η ανακοίνωση του Οργανισμού το βράδυ της Κυριακής.

Εκπρόσωπος του Οργανισμού με έδρα την Γενεύη ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP ότι «Πρόκειται για ένα σφάλμα διατύπωσης και το διορθώσαμε».

«Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αλλάξαμε την εκτίμηση σχετικά με τον κίνδυνο που υπάρχει, όμως αυτό το λάθος ξέφυγε» στις εκθέσεις σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση, συμπλήρωσε η αξιωματούχο, για να υποστηρίξει ότι «Επρόκειτο για ένα λάθος στη διατύπωση στις εκθέσεις της 23ης, 24ης και 25ης Ιανουαρίου, το οποίο διορθώσαμε».

Η διόρθωση αυτή δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο ΠΟΥ δεν θεωρεί πως η επιδημία συνιστά μια «επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας διεθνούς εύρους».

Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό στο Πεκίνο

Καταγράφηκε σήμερα ο πρώτος θάνατος που προέρχεται από το νέο κορονοϊό, μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση των υγειονομικών Αρχών της κινεζικής πρωτεύουσας. 

Ο 50χρονος ασθενής, κάτοικος Πεκίνου, ο οποίος είχε επισκεφθεί στις 8 Ιανουαρίου την Ουχάν, όπου ξέσπασε η επιδημία του κορονοϊού, επιβεβαιώθηκε ότι είχε νοσήσει από τον ιό την 22α Ιανουαρίου, αναφέρει το CCTV, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Εμφάνισε συμπτώματα όπως πυρετό, αφού επέστρεψε στο Πεκίνο επτά ημέρες αργότερα, ανακοίνωσε από την πλευρά της η Επιτροπή Υγείας της κινεζικής πρωτεύουσας.

Διαβάστε ακόμα: 

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στην ΕΕ - Στους 81 οι νεκροί στην Κίνα

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα