«Υιοθετήθηκε και επίσημα η παράταση - Θα προσεύχομαι για εσάς»

«Υιοθετήθηκε και επίσημα η παράταση - Θα προσεύχομαι για εσάς»

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε και επίσημα την αναβολή του Brexit μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2020.

«Οι 27 της Ε.Ε. ενέκριναν επισήμως την παράταση. Μπορεί να είναι η τελευταία. Σας παρακαλούμε, χρησιμοποιείστε με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον χρόνο», έγραψε στο Twitter.

Ο Τουσκ, ο οποίος αποχωρεί στα τέλη Νοεμβρίου από το αξίωμά του, μετά από πενταετή θητεία, ουδέποτε έκρυψε ότι επιθυμούσε να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ. «Θέλω επίσης να σας πω αντίο, καθώς η αποστολή μου εδώ φτάνει στο τέλος της. Θα προσεύχομαι για εσάς», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους «φίλους Βρετανούς».

Χθες, οι 27 αποφάσισαν να μην αναμένουν την απόφαση των Βρετανών βουλευτών για τη διεξαγωγή ή μη πρόωρων εκλογών, πρόταση που κατέθεσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, με διπλωματική πηγή να επισημαίνει ότι  «η Ε.Ε δεν θέλει να αντιδρά, αλλά να διατηρήσει την πίεση για την έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης».

Την ίδια ώρα, η Βρετανία βρίσκεται κοντά στις κάλπες αφότου ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα πως το κόμμα του είναι έτοιμο να στηρίξει τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου.