Τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας - Τρεις νεκροί, ο δράστης αποκεφάλισε γυναίκα

Τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας - Τρεις νεκροί, ο δράστης αποκεφάλισε γυναίκα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Γαλλία καθώς λίγες μέρες μετά τον αποκεφαλισμό καθηγητή από φανατικό ισλαμιστή μια νέα τρομοκρατική επίθεση έξω από εκκλησία στη Νίκαια είχε ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μια γυναίκα αποκεφαλίστηκε.  Ο δράστης επαναλάμβανε την φράση «Αλάχου Άκμπαρ» και έχει συλληφθεί. 

Ένα από τα θύματα που δολοφονήθηκαν μέσα στην εκκλησία φέρεται να είναι ο νεωκόρος του ναού, όπως είπε ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε στο Twitter "τρομοκρατική" την επίθεση.

Ο δράστης φώναζε "Αλλάχου Άκμπαρ" ακόμη και μετά τη σύλληψή του, πρόσθεσε ο δήμαρχος. "Ο ύποπτος ως δράστης πυροβολήθηκε από την αστυνομία κατά τη σύλληψή του και μεταφέρεται στο νοσοκομείο, είναι ζωντανός", δήλωσε ο δήμαρχος στους δημοσιογράφους.

"Φτάνει πια. Ήρθε η ώρα η Γαλλία να απαλλαγεί από τους ειρηνικούς νόμους προκειμένου να ξεριζώσει από το έδαφός της μια και καλή τον ισλαμοφασισμό", σχολίασε.

Δημοσιογράφοι του Reuters που βρέθηκαν επί τόπου μετέδωσαν ότι είδαν αστυνομικούς με αυτόματα όπλα να τοποθετούν μια κορδέλα ασφαλείας γύρω από την εκκλησία, η οποία βρίσκεται επί της λεωφόρου Ζαν Μεντεσέν της Νίκαιας, την κεντρική εμπορική λεωφόρο της πόλης.

Επί τόπου βρίσκονταν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα.

Στον τόπο της επίθεσης μεταβαίνει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Για το περιστατικό συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Aν και ο δράστης έχει συλληφθεί, οι αρχές καλούν τους κατοίκους να μην πλησιάζουν την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση. «Αποφύγετε την περιοχή και ακολουθήστε τις οδηγίες», γράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράν Νταρμανάν, στο Twitter.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές ποιό ήταν το κίνητρο του δράστη ή αν η επίθεση συνδέεται με τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, τα οποία οι μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα.

Η υπηρεσία της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Γαλλίας ανέφερε ότι κλήθηκε να ερευνήσει τη σημερινή επίθεση, η οποία σημειώθηκε την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται ακόμη από την πρόσφατη δολοφονία δι' αποκεφαλισμού του γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί έξω από το σχολείο όπου εργαζόταν στο Παρίσι από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής.

Ο δράστης της δολοφονίας του Πατί, που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, ήθελε να τιμωρήσει τον καθηγητή επειδή είχε δείξει στους μαθητές του τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ στο πλαίσιο ενός μαθήματος για την ελευθερία του λόγου.