7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Tουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ και καταδίωξε σκάφος του κυπριακού λιμενικού

Tουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ και καταδίωξε σκάφος του κυπριακού λιμενικού

Σοβαρή πρόκληση από τουρκική ακταιωρό η οποία άνοιξε πυρ κατά σκάφους του κυπριακού λιμενικού, καταδιώκοντάς το μάλιστα σχεδόν μέχρι την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας. Η τουρκική ακταιωρός έριξε τέσσερις προειδοποιητικές βολές.

Όπως αναφέρει το κυπριακό μέσο sigmalive.com, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, το σκάφος της λιμενικής με έδρα το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου και τριμελές πλήρωμα, γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα βρισκόταν σε περιπολία για αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης 11 ναυτικά μίλια ανοικτά της Τηλλυρίας.

Στη συνέχεια όμως, τουρκική ακταιωρός εμφανίσθηκε στην περιοχή με επιθετικές προθέσεις «και άρχισε να καταδιώκει το μικρό σκάφος της λιμενικής, κάνοντας μάλιστα και χρήση πυρών για εκφοβισμό», σύμφωνα με το εκπρόσωπο. Για το περιστατικό το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι η τουρκική ακταιωρός έριξε τέσσερις προειδοποιητικούς πυροβολισμούς.

Ο κυπριακός τηλεοπτικός σταθμός ΡΙΚ σημειώνει ότι η πρόκληση συνεχίστηκε, αφού η τουρκική ακταιωρός συνέχισε να καταδιώκει το πλοιάριο του λιμενικού, σχεδόν μέχρι την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστο Πιερή, δεν πρόκειται για ένα απλό περιστατικό. Όπως ο ίδιος ανέφερε «το θέμα διερευνάται, με το κέντρο επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς να συλλέγει πληροφορίες για να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο σε ενέργειες».