7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Τουρκικά ΜΜΕ: Τούρκος πολίτης σκοτώθηκε από ελληνικά πυρά στην Αδριανούπολη

Τουρκικά ΜΜΕ: Τούρκος πολίτης σκοτώθηκε από ελληνικά πυρά στην Αδριανούπολη

Ένας 43 Τούρκος πολίτης σκοτώθηκε από ελληνικά πυρά, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ελληνικό χωριό Λαγυνά, βόρεια του Τυχερού, αναφέρουν δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία και εμμέσως πλην σαφώς επιρρίπτουν τις ευθύνες στην ελληνική πλευρά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη Sabah, στο CNN Turk, αλλά και σε άλλα ειδησεογραφικά μέσα, το περιστατικό συνέβη πλησίον στην περιοχή Meric. Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, το  φερόμενο θύμα Μεχμέτ Ντουργκούν καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε τon πυροβολισμό στο πρόσωπό του. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που μετέφερε τη σορό του στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Αδριανούπολης..

Σύμφωνα με τον Σενέρ, που έσπευσε στο κοντινό χωριό όπου ενημέρωσε για το περιστατικό, ο Ντουγκούν πέθανε ακαριαία. Τα ίδια δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι Μεχμέτ Ντουργκούν και ο φίλος του πήγαν να πάρουν κάποιες βάρκες, που χρησιμοποιούσαν παράνομοι μετανάστες για να διασχίσουν τον ποταμό και οι οποίες ήταν σε νησίδα, στον ποταμό του Έβρου. 

Όπως αναφέρουν, η Εισαγγελία του Meric ξεκίνησε έρευνα μεγάλης κλίμακας για το περιστατικό.