Τουρκία κατά Γερμανίας: «Αν δεν μας στείλει τα τεθωρακισμένα, θα στραφούμε σε άλλες επιλογές»

Τουρκία κατά Γερμανίας: «Αν δεν μας στείλει τα τεθωρακισμένα, θα στραφούμε σε άλλες επιλογές»

Η Τουρκία φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει την παραγωγή του φιλόδοξου προγράμματος επίγειων στρατιωτικών οχημάτων παρά τις «καθυστερήσεις», όπως δήλωσε υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του AKP, δηλαδή του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εκμπέρ Ακμπάσογλου, δήλωσε ότι η χώρα του θα προχωρήσει κανονικά με τη παραγωγή του τανκ παρά τις καθυστερήσεις.

Η Άγκυρα είχε δρομολογήσει ένα διετές πρόγραμμα παραγωγής αρμάτων μάχης (τανκ) το 2019, ανακοινώνοντας πως τα τεθωρακισμένα οχήματα Altay θα μπουν στα πεδία μάχης το 2021. Ωστόσο, αυτή η εκτίμηση μοιάζει να απομακρύνεται με την Άγκυρα να επιρρίπτει την ευθύνη στις γερμανικές εταιρείες που συνεργάζονται με την Τουρκία για την παραγωγή των συγκεκριμένων αρμάτων μάχης. 

Η μαζική παραγωγή των τουρκικών τεθωρακισμένων Altay έχει καθυστερήσει «λόγω της αποτυχίας των γερμανικών στρατιωτικών εταιρειών να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», δήλωσε ξεκάθαρα ο αξιωματούχος του AKP, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Τουρκία ενδέχεται να αναζητήσει «και άλλες επιλογές». 

Η χώρα είχε στείλει ένα φιλόδοξο διετές χρονοδιάγραμμα για το πρόγραμμα Altay το 2019, ανακοινώνοντας ότι το κύριο τανκ μάχης θα είναι έτοιμο το 2021.

Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η τελευταία προθεσμία έχει καταστεί ανέφικτη.