Τουρκία: «Δεν μας αποτρέπουν οι κυρώσεις - Θα δώσουμε ισχυρότερη απάντηση»

Τουρκία: «Δεν μας αποτρέπουν οι κυρώσεις - Θα δώσουμε ισχυρότερη απάντηση»

Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από την επιχείρηση στη βόρεια Συρία παρά τις απειλές κυρώσεων και τις καταδίκες, διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, αναφερόμενος στην Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης.

«Οι απειλές κυρώσεων και οι καταδίκες δεν μπορούν να μας αποτρέψουν από τον νόμιμο αγώνα μας», είπε ο Καλίν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, σύμφωνα με το Anadolu. 

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα δώσει μια ισχυρότερη απάντηση, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη την αντικατάσταση της αμερικανικής σημαίας με τη ρωσική και το ότι το YPG / PKK βρίσκεται υπό τον έλεγχο μιας άλλης δύναμης. 

Εξάλλου, τόνισε ότι η εν εξελίξει επιχείρηση της Τουρκίας θα συνεχιστεί χωρίς να επιβραδυνθεί και μέχρι να φτάσει στους στόχους της. «Είναι καιρός να θέσουμε τέλος στην κυριαρχία των YPG / PKK στη Συρία όσον αφορά την εδαφική ακεραιότητα, την πολιτική ενότητα και την κοινωνική ισορροπία της χώρας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να εκκαθαρίσουμε την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη από τρομοκράτες όπως κάναμε στις επιχειρήσεις Ασπίδα του Ευφράτη και Κλάδος Ελαίας». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάνω από 3.000 τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους εξουδετερώθηκαν και χιλιάδες συνελήφθησαν και απελάθηκαν στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης. 

AP Photo/Francois Mori