Τουρκία: Απετράπη χτύπημα του ISIS στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Απετράπη χτύπημα του ISIS στην Κωνσταντινούπολη

Χτύπημα του «Ισλαμικού Κράτους» φέρονται να έχουν αποτρέψει οι Αρχές στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλείται ο ΣΚΑΪ, αναφέροντας ότι για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί ως εμπλεκόμενα τρία άτομα.

Η επίθεση ήταν μάλιστα προγραμματισμένη να γίνει σήμερα, ανήμερα της Εθνικής Εορτής της Δημοκρατίας, για την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους από τον Κεμάλ Ατατούρκ, όπως αναφέρουν ΜΜΕ της γείτονος χώρας.  

Σύμφωνα με την Dailysabah, το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη θα αποτελούσε αντίποινα για τον θάνατο του ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στο Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας.

Οι συλληφθέντες ύποπτοι εντοπίστηκαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο απεδείχθη ότι ήταν κλεμμένο και είχε σταθμεύσει πλησίον του γραφείου του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης στον δήμο Φατίχ.

Η αστυνομία διεξήγαγε ταυτόχρονες εφόδους σε σε πέντε διαφορετικές διευθύνσεις στις περιοχές Φατίχ, Ατασεχίρ, Σανκακτεπέ όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σφαίρες, όπλα, ψηφιακό υλικό, καθώς και έγγραφα.

Σήμερα μόνο σε όλη την Τουρκία έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 29 συλλήψεις ατόμων που θεωρούνται ως ύποπτοι για σχέσεις με τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους». Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι τρεις εξ αυτών έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, ενώ οι υπόλοιπες 26 έλαβαν χώρα στην περιφέρεια Προύσα στην βορειοδυτική Τουρκία.