Το Πεκίνο αυξάνει τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις - Μείωση επιτοκίων

Το Πεκίνο αυξάνει τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις - Μείωση επιτοκίων

Το Πεκίνο έχει ενισχύσει τη δανειοδοτική υποστήριξή του για τον ιδιωτικό τομέα των επιχειρήσεων, με τα νέα δάνεια προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να φτάνουν στα πέντε τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 782 δισεκατομμύρια δολάρια) στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Επιτροπής της Κίνας για τον Τραπεζικό Τομέα και τον Τομέα των Ασφαλιστικών Εταιριών (CBIRC).

Τα ποσά αυτά, αντιστοιχούν στο 53,5% του συνόλου των εταιρικών δανείων για το ίδιο δεκάμηνο, ενώ είναι αυξημένα κατά 1,8% από το επίπεδο των εταιρικών δανείων στις αρχές του 2021, όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία.

Τα δάνεια προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις από τον τραπεζικό τομέα, είχαν καταγραφεί στα 53,1 τρισεκατομμύρια γουάν μέχρι το Σεπτέμβριο, αυξημένα κατά 15 τρισεκατομμύρια γουάν, σε σύγκριση με το αντίστοιχο επίπεδο δανεισμού στα τέλη του 2018.

Στην ίδια περίοδο, ο αριθμός των ιδιωτικών επιχειρήσεων που έλαβαν τραπεζικό δανεισμό αυξήθηκε από 25,84 εκατομμύρια σε 77,62 εκατομμύρια επιχειρήσεις.

Μείωση κόστους

 

Τα κόστη δανειοδότησης των ιδιωτικών επιχειρήσεων κατέγραψαν μείωση. Στα τρία τρίμηνα του 2021, το ετήσιο επιτόκιο των νέων δανείων για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, καταγράφηκε στο 5,3%, μειωμένο κατά 1,6% από το επίπεδο των επιτοκίων δανεισμού το 2018.

Η CBIRC θα πιέσει παραπέρα για την υλοποίηση μέτρων ενίσχυσης των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, παροτρύνοντας τις τράπεζες, αλλά και τις ασφαλιστικές εταιρίες και φορείς του ίδιου τομέα υπηρεσιών να συνεχίσουν τη βελτίωση προσφοράς των υπηρεσιών τους, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της ίδιας επιτροπής.