Το «μοντέλο του Τούμπινγκεν» καταργείται μετά από 6 εβδομάδες
Γερμανία - Κορωνοϊός

Το «μοντέλο του Τούμπινγκεν» καταργείται μετά από 6 εβδομάδες

Το «μοντέλο του Τούμπινγκεν», που προέβλεπε τη διενέργεια υποχρεωτικών τεστ αντί για lockdown, καταργείται λόγω του ομοσπονδιακού «φρένου έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο δήμαρχος του Τούμπινγκεν, Μπόρις Πάλμερ στο Facebook. «Από τη Δευτέρα όλα θα είναι κλειστά για εμάς. Θέατρα, καταστήματα λιανικής, σχολεία και παιδικοί σταθμοί», ανέφερε ο κ. Πάλμερ.

Ο Μπόρις Πάλμερ τόνισε ωστόσο ότι ο δείκτης επίπτωσης στο Τούμπινγεκ ήταν κάτω από 100 επί δύο βδομάδες, τονίζοντας ότι «η αύξηση σημειώνεται μόνο έξω από το Τούμπινγκεν».

Αναλυτικά, ο δήμαρχος ανέφερε στην ανάρτησή του:

«Μετά τη σημερινή απόφαση της Μπούντεσταγκ, μέλος της εκλογικής περιφέρειας του CDU ενημέρωσε τον Τύπο ότι το «μοντέλο του Τούμπινγκεν» πρέπει τώρα να τελειώσει. Ο δείκτης επίπτωσης στην περιοχή είναι πάρα πολύ υψηλός, στο 180. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά αν 'αποσυναρμολογίσει κανείς' κανείς το δείκτη επίπτωσης της περιοχής στο δείκτη του Τούμπινγκεν και των άλλων κοινοτήτων στην περιοχή, τότε θα δει το εξής: Ο δείκτης του Τούμπινγκεν ήταν συνεχώς κάτω από 100 για δύο εβδομάδες. Η αύξηση σημειώνεται μόνο έξω από το Τούμπινγκεν και τώρα έχει φτάσει στην τιμή των 240, ενώ εμείς είμαστε στο 91.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το «φρένο έκτακτης ανάγκης» είναι σε ισχύ εκτός του Τούμπινγκεν από τις 6 Απριλίου. Άνοιγμα με υποχρεωτική τη διενέργεια τεστ ισχύει μόνο στην πόλη μας. Εν ολίγοις: στο φρένο έκτακτης ανάγκης η τιμή αυξάνεται ανεξέλεγκτα, το μοντέλο μας κρατά τους αριθμούς κάτω. Και η Μπούντεσταγκ αποφάσισε τώρα ότι πρέπει να το κάνουμε όπως όλες οι κοινότητες γύρω μας. Έτσι από τη Δευτέρα όλα θα είναι κλειστά και για εμάς. Θέατρο, καταστήματα λιανικής, σχολεία και παιδικοί σταθμοί».