«Θα κατασχέσουμε εργοστάσια, αν δεν μας πουλήσουν μάσκες»
Σ. Σοϊλού

«Θα κατασχέσουμε εργοστάσια, αν δεν μας πουλήσουν μάσκες»

Σε κατάσχεση εργοστασίων που παράγουν μάσκες προστασίας προτίθενται να προχωρήσουν οι τουρκικές αρχές, αν οι συγκεκριμένες εταιρείες δεν συμφωνήσουν μέχρι το βράδυ της Δευτέρας να πωλούν τα προϊόντα τους στην κυβέρνηση, δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ενώ η Άγκυρα προσπαθεί να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τους προειδοποιήσαμε και πάλι να υπογράψουν συμβόλαια με το υπουργείο Υγείας μέχρι τις 20:00 απόψε. Διαφορετικά, έχουμε άλλες εξουσίες και δεν θα διστάσουμε να τις χρησιμοποιήσουμε».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «θα αγοράσουμε τις μάσκες και σε καλή τιμή. Μάρτυράς μας ο Θεός, έχουν 10-12 ώρες, αλλιώς θα κατασχέσουμε τα εργοστάσιά τους αύριο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, το πρωί της Κυριακής οι τουρκικές αρχές πραγματοποίησαν ελέγχους σε αποθήκες των εργοστασίων που παράγουν μάσκες προστασίας και απαίτησαν από τις εταιρίες να υπογράψουν συμβόλαια με το υπουργείο Υγείας και να σταματήσουν να δημιουργούν αποθέματα.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία από τον ιό αυξήθηκε κατά εννέα χθες, φτάνοντας συνολικά τους 30, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 1.256. Συγχρόνως, 10.750 άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Φωτογραφία: AP