Θα αυξήσουμε τη στρατιωτική μας παρουσία στη Γερμανία κατά 500 μονάδες
Λ. Όστιν

Θα αυξήσουμε τη στρατιωτική μας παρουσία στη Γερμανία κατά 500 μονάδες

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο πρώτος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν που επισκέπτεται τη Γερμανία, τόνισε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στη χώρα εκτιμώντας παράλληλα ότι η κατασκευή του αγωγού Nord Stream II δεν θα χαλάσει τη σχέση των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε ο Όστιν με την ομόλογό του Ανεγκρετ Κράμπ Καρενμπάουερ και τον σύμβουλο Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας της Καγκελαρίου, Γαν Χέκερ, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα αυξήσουν κατά 500 τα στρατεύματα που διαθέτουν στη χώρα.

«Έχουμε σταματήσει τα σχέδια για απόσυρση στρατευμάτων», δήλωσε ο Όστιν σε συνέντευξη Τύπου με τη γερμανίδα ομόλογό του. «Νομίζω ότι η ανάθεση 500 επιπλέον μονάδων μας αποδεικνύει το επίπεδο της συνεργασίας μας και της δέσμευσής μας για το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Τραμπ είχε δρομολογήσει σχέδιο (το οποίο δεν έφερε εις πέρας) για την απόσυρση πάνω από 10,000 μονάδων από τη Γερμανία με την δικαιολογία ότι το Βερολίνο πρέπει να «τιμωρηθεί» για την «απροθυμία» του να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για τον αμυντικό προϋπολογισμό του.