Τ. Ερντογάν: Προχωράμε τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Τ. Ερντογάν: Προχωράμε τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Σε νέες δηλώσεις σε υψηλούς τόνους προέβη ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είπε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κανένα βήμα ενάντια στα συμφέροντά μας», ενώ επισήμανε ότι «όλες οι επιλογές συνεχίζουν να βρίσκονται πάνω στο τραπέζι».

«Διαθέτουμε σήμερα τέσσερα πλοία ερευνών και γεωτρήσεων, για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Προχωράμε τις δραστηριότητές μας (γεωτρήσεις) με το πολεμικό ναυτικό μας να μας παρέχει ασφάλεια», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι «είμαστε εγγυήτρια χώρα στην Κύπρο κι υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

«Δεν λέω πως θα αγοράσουμε τους S-400, τους έχουμε αγοράσει ήδη»

Παράλληλα, ο πρόεδρος Ερντογάν υπογράμμισε ότι η χώρα του έχει αγοράσει ήδη το αντιπυραυλικό ρωσικό σύστημα S-400

«Δεν λέω ότι η Τουρκία θα αγοράσει τους S-400, λέω ότι τους έχει ήδη αγοράσει. Είναι τελειωμένη συμφωνία», επέμεινε οΤ. Ερντογάν και τόνισε ότι το σύστημα θα παραδοθεί τον επόμενο μήνα από τη Ρωσία, πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή δήλωσε ότι ελπίζει να επιλυθεί το πρόβλημα με τις ΗΠΑ αναφορικά με τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 μέσω της διπλωματίας και πριν από τη συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στα τέλη Ιουνίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ακόμα ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από όσους ευθύνονται όταν η χώρα του αποκλειστεί από το πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών αυτών.