Τ. Ερντογάν: Δεν συζητήθηκε στους G20 η υπόθεση της δολοφονίας Κασόγκι

Σάββατο 01 Δεκεμβρίου 2018, 23:29
-A +A
Τ. Ερντογάν: Δεν συζητήθηκε στους G20 η υπόθεση της δολοφονίας Κασόγκι

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε το Σάββατο στη σύνοδο κορυφής των G20 ότι η δολοφονία του Κασόγκι δεν συζητήθηκε επισήμως κατά τη σύνοδο κορυφής και ότι ο Καναδός Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ήταν ο μόνος ηγέτης που ανέφερε το ζήτημα, σύμφωνα με το Reuters.

Επίσης, σημείωσε ότι η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να βλάψει τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, προσθέτοντας ότι εύρεση των υπευθύνων και μεταφορά στην Τουρκία των υπόπτων για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι θα ήταν επωφελής και για τη Σαουδική Αραβία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης, ότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έχει στείλει εισαγγελέα στην Τουρκία για να διερευνήσει τη δολοφονία, αλλά δεν έχει μοιραστεί περαιτέρω πληροφορίες με την Άγκυρα. Παράλληλα, σημείωσε ότι η συζήτηση για τη δολοφονία του Κασόγκι δεν ήταν μέρος της G20, ενώ ο μόνος αρχηγός κράτους που αναφέρθηκε στην υπόθεση ήταν ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό.

 

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είχε στείλει τον γενικό του εισαγγελέα στην Τουρκία για να διερευνήσει τη δολοφονία Κασόγκι, αλλά δεν είχε μοιραστεί πληροφορίες με την Άγκυρα.

Ο Ερντογάν είπε ότι "δεν είναι δυνατόν να δεχτεί" τα σχόλια του πρίγκιπα διαδόχου για τη δολοφονία του Κασόγκι και ότι απέρριψε τη δήλωση του πρίγκιπα διαδόχου σύμφωνα με την οποία, κανείς δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Κασόγκι πριν αποδειχθεί το έγκλημα.

"Ουδέποτε είδαμε την υπόθεση Κασόγκι ως ένα πολιτικό θέμα. Για την Τουρκία, το περιστατικό αυτό είναι και θα παραμείνει μια στυγερή δολοφονία", είπε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει αποδείξεις που τεκμηριώνουν ότι ο Κασόγκι, δημοσιογράφος της Washington Post και επικριτής του ντε φάκτο κυβερνήτη της Σαουδικής Αραβίας, δολοφονήθηκε μέσα σε επτάμισι λεπτά, δήλωσε ο Ερντογάν. Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα έχει μοιραστεί αυτά τα στοιχεία με όλες τις χώρες που της το ζήτησαν, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γερμανία και η Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έδωσε μια "δύσκολα πιστευτή εξήγηση" για τον ρόλο της χώρας του στην υπόθεση.

 

 

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα